Ludovic Orban avertizează persoanele cu coronavirus care s-au externat la cerere!

Premierul a precizat că pot avea probleme mari

Ludovic Orban a lansat, luni seară la postul Digi 24, un avertisment pentru persoanele infectate cu noul coronavirus care s-au externat la cerere din spital după decizia CCR. Premierul României a precizat că acestea vor fi căutate acum.

Totodată, Orban a recunoscut că autoritățile nu cunosc la această oră ce efect a avut externarea la cerere a aproape o mie de persoane, dar le atrage atenția celor care știu că sunt infectați și nu se izolează și infectează alte persoane că vor răspunde penal.

”Am solicitat transmiterea rapidă a bazelor de date, astfel încât fiecare direcţie de dănătate publică să poată să emită deciziile privitoare la aceştia, fie dacă doresc să se interneze în spital, fie, dacă nu, să fie trataţi în izolare la domiciliu sau în altă locaţie de izolare pe care şi-o doresc. Toată baza de date de la Ministerul Sănătăţii să fie transmisă la MAI, să existe, practic supraveghere medicală pentru respectarea tratamentului, evoluţia bolii şi în acelaşi timp, controale de respectare a măsurii izolării la domiciliu”, a declarat Ludovic Orban pentru sursa citată.

Premierul României a mai spus că 972 de persoane confirmate cu coronavirus s-au externat la cerere, după decizia CCR, dar au existat şi persoane testate pozitiv cu COVID-19 care au refuzat să se interneze.

Sursa foto: realitatea