LUDOVIC ORBAN: BUNEA STANCU ar trebui sa-si dea DEMISIA

Vicepresedintele PNL LUDOVIC ORBAN a declarat vineri, la Braila, ca presedintele suspendat al Consiliului Judetean Braila, GHEORGHE BUNEA STANCU, care se afla in arest domiciliu, fiind acuzat de abuz in serviciu si conflict de interese, ar trebui sa isi dea demisia.

“Eu cred ca, intr-o situatie cum este cea de astazi, in care asupra domnului BUNEA STANCU nu greveaza numai aceasta ancheta penala in care este tinut in arest la domiciliu, greveaza si alte anchete penale – are termen la Inalta Curte de Casatie si Justitie privind verdictul de incompatibilitate care este dat de ANI -, daca mai are vreo urma de bun simt fata de braileni, dupa parerea mea, trebuie sa isi dea demisia”, a declarat Orban, potrivit romaniatv, care citeaza Agerpres.

LUDOVIC ORBAN a spus ca, daca GHEORGHE BUNEA STANCU ar fi fost membru PNL, era demult suspendat din partid, masura care nu este aplicata si in PSD.

Citeste si: Bunea Stancu, presedintele suspendat al CJ Braila, ramane in arest la domiciliu

“Ne asteptam ca domnul Ponta sa se fi dezis de BUNEA STANCU, ceea ce nu s-a intamplat. Nu stiu daca conducerea PSD a luat in calcul macar sa il suspende. Eu nu zic sa-l dea afara din partid, dar macar sa il suspende. Eu nu am auzit lucrul acesta. Daca ar fi fost membru PNL, era deja suspendat. Noi avem cazul lui Romeo Stavarache, care a fost suspendat la nici trei zile dupa ce s-a dispus arestul preventiv, iar in ceea ce-l priveste pe Horia Uioreanu, l-am dat afara din partid”, a mai spus Orban.

Vicepresedintele PNL a adaugat ca la nivelul Consiliului Judetean Braila, unde conducerea interimara va fi preluata de catre singurul vicepresedinte ramas pe functie, liberal Ovidiu Nechita, se va incerca formarea unei majoritati fara PSD.

“Vom incerca sa construim o majoritate fara PSD, sper sa reusim. PSD trebuie scos de la conducerea CJ. Este nu numai in interesul politic al marelui PNL nou format, dar este in primul rand in interesul general al judetului Braila de a da afara din CJ coruptia si modul abuziv de a conduce. Stiti foarte bine ce facea Bunea Stancu. Intotdeauna tinea niste bani in sertar, pe care ii dadea dupa cum voia el, in functie de cu totul si cu totul alte criterii decat cele de natura economica sau sociala”, a declarat Orban.

LUDOVIC ORBAN l-a sfatuit pe Ovidiu Nechita, cel care va prelua interimatul la conducerea CJ Braila, sa faca un audit si sa indeparteze persoanele corupte care i-au fost apropiate lui Stancu.

Citeste si: Presedintele CJ Braila, BUNEA STANCU, SUSPENDAT din functie

Magistratii Curtii de Apel Galati au respins, joi, contestatiile depuse in dosarul lui Gheorghe Bunea Stancu, acuzat de abuz in serviciu si conflict de interese, si au pastrat decizia Tribunalului Galati de saptamana trecuta, care prevedea arest la domiciliu pentru 30 de zile in cazul lui Stancu si al vicepresedintelui CJ Braila Florin Mija, precum si controlul judiciar pentru Nicolae Moisiu, seful biroului de achizitii al CJ Braila.

Gheorghe Bunea Stancu si Florin Mija au fost suspendati din functie prin ordine semnate de prefectul de Braila, Vasilica Vilcu.