LUDOVIC ORBAN: ELENA UDREA a crapat usa in SUFRAGERIA INTUNECATA a lui TRAIAN BASESCU

Vicepresedintele PNL LUDOVIC ORBAN a declarat sambata seara la Antena 3 ca ELENA UDREA a facut cateva afirmatii de o gravitate extrem de mare si ca lupta anticoruptie in Romania incepe cu adevarat doar daca ea va continua sa vorbeasca.

“TRAIAN BASESCU a constituit un sistem de putere care nu s-a bizuit pe institutii democratice. Faptul ca ELENA UDREA a inceput sa vorbeasca e un lucru foarte important. Lupta impotriva coruptiei incepe cu adevarat daca ELENA UDREA va continua sa vorbeasca. A crapat un pic usa in «sufrageria» intunecata a lui TRAIAN BASESCU si a regimului de putere construit”, a declarat LUDOVIC ORBAN, adaugand ca ELENA UDREA trebuie sa continue, pentru a avea o imagine cat mai completa.

Vicepresedintele PNL a remarcat “cateva lucruri de o gravitate extrem de mare, care trebuie cercetate” in declaratiile facute de ELENA UDREA, printre care “faptul ca un ofiter al SRI dispune unui om de afaceri sa plateasca o suma de bani la o televiziune sau o alta la un institut de sondare” sau ca acelasi om, DORIN COCOS, se ducea la SRI sambata si duminica.

Citeste si: ELENA UDREA, PRECIZARI in legatura cu ACUZATIILE lansate vineri

LUDOVIC ORBAN a remarcat si faptul ca ELENA UDREA avea “legaturi constante” cu SRI, dar mai ales acela ca “un conducator din SRI intervine la DIICOT pentru a determina intocmirea unui dosar penal impotriva unui operator economic”.

“Altul e ca se duce la consilierul sefului DIICOT (Alina Bica, n.red,) si el ii spune ei ‘Da, intocmim dosar penal’ dupa care se duce la presedinte si il informeaza”, a mai spuys Orban, acuzandu-l pe TRAIAN BASESCU ca nu a luat masuri.

“Verifici informatia si daca e adevarat, il zbori instantaneu pe omul respectiv, mai ales ca era in pixul presedintelui”, a completat vicepresedintele PNL.

LUDOVIC ORBAN a admis faptul ca “deocamdata Elena Udrea nu are niciun fel de proba”, dar a precizat ca DORIN COCOS, ALINA BICA si ALIN COCOS trebuie sa fie chestionati de procurorii DNA in dosarul deschis dupa denuntul penal facut de ELENA UDREA pe numele generalului FLORIAN COLDEA.

LUDOVIC ORBAN s-a delimitat ferm de fostul PDL. “PDL era sluga preacredincioasa a lui TRAIAN BASESCU”, a spus Orban, subliniind ca actualii sai colegi de partid, dupa fuziunea PDL-PNL, nu au legatura cu ce s-a intamplat atunci si nici nu au probleme cu legea.

“Pana la proba contrarie ei sunt colegii mei de partid. Atata timp cat impotriva lor nu exista niciun fel de ancheta sau nu sunt proceduri de natura judiciara, nu poti sa fac nimic altceva (…) Sigur ca, va garantez ca nu vom apara nicio persoana care e cercetata in mod temeinic, serios, pentru fapte de coruptie, in conditiile respectarii drepturilor, inclusiv la propria imagine. Nu ne vom face zid vreodata in jurul cuiva despre care exista supiciuni serioase pentru fapte de coruptie”, a spus LUDOVIC ORBAN.

Citeste si: CONDUCEREA SRI, AUDIATA in Parlament dupa acuzatiile ELENEI UDREA

Ludovic Orban a mai apreciat ca ELENA UDREA nu a facut dezvaluirile “chiar nebuneste” si a remarcat faptul ca intre ea si SEBASTIAN GHITA “era o legatura foarte puternica”, motiv pentru care “in campania electorala pentru prezidentiale a beneficiat din plin de dreptul de a se exprima la postul de televiziune (Romania TV – n.r.)”.

Pe de alta parte, LUDOVIC ORBAN a comentat si implicarea serviciilor in mai multe zone, sustinand ca stie de la foarte multe persoane ca VICTOR PONTA a fost ofiter acoperit al SIE, dar si ca in presa sunt ofiteri acoperiti.

El a spus ca, dupa demisia lui GEORGE MAIOR de la sefia SRI, s-a “uitat cu atentie sa vada cine a oftat prelung” si a fost surprins sa vada nu doar politicieni din zona PSD, cum ar fi VICTOR PONTA si GABRIEL OPREA, dar si pe ELENA UDREA, care l-a si acuzat pe KLAUS IOHANNIS ca l-ar fi demis pe Maior.

LUDOVIC ORBAN spune ca a fost mirat si cand a vazut “jurnalisti si comentatori din diverse ziare si posturi care mai aveau putin si ii ridicau statuie” lui GEORGE MAIOR.

Vicepresedintele PNL a criticat legile Big Brother si a spus ca este convins ca SRI are oameni “plantati” in diverse domenii, inclusiv in administratie, dand exemplu noul Departament Antifrauda.

“Acest proces nu e un proces normal pentru o societate democratica”, a conchis el.

Sursa foto: timpolis.ro