Ludovic Orban: Exista presiuni asupra parlamentarilor PNL pentru a aproba legea amnistiei

Deputatul PNL Ludovic Orban a declarat, marti seara, ca se exercita o “presiune sistematica” asupra parlamentarilor PNL pentru a aproba legea amnistiei, de prevederile careia ar putea beneficia si Adrian Nastase. Liberalul a facut aceasta afirmatie la Digi 24.

“Exista o presiune sistematica asupra PNL, asupra parlamentarilor PNL pentru a se obtine un acord pentru trecerea acestei legi. (…) Evident ca exista. Revine in foarte multe discutii care nu au legatura cu subiectul”, a declarat Ludovic Orban.

Intrebat daca sprijinul pentru legea aministiei a fost conectat cu subiectul unor eventuale liste comune la alegerile europarlamentare, asa cum a acuzat PDL-istul Catalin Predoiu, Ludovic Orban a spus: “Nu pot confirma, nici infirma asa ceva”, se arata pe site-ul televiziunii.

Prim-vicepresedintele PDL, Catalin Predoiu a declarat marti, intr-o conferinta de presa, ca USL nu a renuntat la proiectul de lege privind amnistia si ca liderii au negociat adoptarea acestuia de catre PNL la schimb cu participarea pe liste comune la parlamentare.

“Doresc sa trag un semnal de alarma pentru ca USL nu a renuntat la intentia de a adopta o lege privind amnistia unor fapte penale. Ieri se purtau negocieri intre dl Antonescu si alti lideri politici din PNL, pentru a se trece legea in schimbul candidaturii la europarlamentare pe liste comune”, a declarat Predoiu.

Un proiect de lege privind aministia pentru condamnatii cu sentinte de pana la 6 ani de inchisoare, aparent din necesitatea de a evita suprapopularea penitenciarelor, a fost foarte aprope sa fie adoptat de Camera Deputatilor la sfarsitul anului trecut, in ceea ce presa a numit “martea neagra” a democratiei.

De aceasta amnistie ar fi beneficiat desigur si fosti ministri si alti oficiali cu sentinte de pana la 6 ani.