LUDOVIC ORBAN: Horia Georgescu foloseste TERTIPURI in privinta lui KLAUS IOHANNIS

Vicepresedintele PNL Ludovic Orban il acuza pe seful ANI, Horia Georgescu, ca ”foloseste TERTIPURI si proceduri” in ceea ce il priveste pe KLAUS IOHANNIS si ca isi ”depaseste competentele” in acest caz, Orban spunand ca ACL doreste cat mai repede ”limpezirea” acestei situatii.

LUDOVIC ORBAN a afirmat, miercuri, intr-o conferinta de presa la Targoviste, ca joi nu se judeca procesul de incompatibilitate al lui KLAUS IOHANNIS, ci un ”complet-filtru” stabileste daca recursul inaintat de ANI poate sau nu sa fie judecat, in functie de decizia acestui complet urmand a se stabili daca procesul va continua.

”Conform modificarii Codului Civil si Codului de Procedura Civila, s-a instituit, ca sa spun asa, ceea ce se numeste un complet-filtru, care judeca recursurile pentru a degreva instantele de fond de judecarea admisibilitatii recursurilor, practic s-a instituit un complet-filtru. Practic, ceea ce s-a dat ca stire, breaking news – se judeca procesul lui Iohannis – nu se judeca procesul lui Iohannis. Completul-filtru judeca daca este admisibil sau nu recursul inaintat de ANI. Daca se va considera ca e inadmisibil nu se mai judeca si ramane decizia instantei de fond, care a stabilit cu o argumentatie zdrobitoare, practic a desfiintat raportul ANI, a stabilit ca domnul Iohannis nu este incompatibil ci, dimpotriva, este compatibil. Daca se considera admisibil recursul, adica daca indeplineste conditiile legale pe care trebuie sa le indeplineasca un recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie, acest complet-filtru urmeaza sa propuna un termen la care sa fie judecat de instanta de fond recursul”, a spus LUDOVIC ORBAN, citat de Mediafax.

In acest context, vicepresedintele PNL a afirmat ca ACL considera ca recursul inaintat de ANI la decizia Curtii de Apel Alba este ”inadmisibil” si a criticat atitudinea sefului ANI in privinta dosarului lui KLAUS IOHANNIS, Orban acuzandu-l pe HORIA GEORGESCU ca foloseste ”TERTIPURI” si isi depaseste competentele in acest caz.

Citeste si: IOHANNIS, despre dosarul de incompatibilitate: Am toata INCREDEREA in justitita din Romania

”Noi consideram ca recursul este inadmisibil si ni se pare foarte ciudat ca ANI practic a intarziat aproape un an de zile sa inainteze recursul la decizia instantei de fond. De asemenea, ni se pare foarte ciudat ca a inaintat recursul inainte de alegerile prezidentiale, cand se stia ca domnul Iohannis va candida la Presedintie. In mod evident aceste lucruri tin de comportamentul domului Horia Georgescu, care conduce ANI, care – daca va aduceti aminte foarte bine – este cel care a incercat prin toate mijloacele posibile sa impiedice candidatura lui Mircea Diaconu si ulterior sa impiedice validarea lui Mircea Diaconu ca si parlamentar european al Romaniei. Si in cazul domului Iohannis foloseste aceleasi tertipuri si proceduri, in mod evident, dupa parerea mea, depasindu-si competentele”, a mi afirmat LUDOVIC ORBAN.

Totodata, el a mai spus ca nu exista ”emotii” din partea celor care-l sustin pe KLAUS IOHANNIS cu privire acest proces.

”Nu exista nicio emotie din partea noastra referitor la situatia domnului Iohannis si vrem sa se limpezeasca cat mai repede aceasta situatie, ca sa nu mai fie folosita de adversarii politici ca un mijloc de a pune la indoiala calitatea domului Iohannis. Suntem convinsi ca domnul Iohannis nu are nici un fel problema legata de incompatibilitate si ca instanta suprema va respinge recursul ANI”, a adaugat LUDOVIC ORBAN.

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a stabilit primul termen in 25 septembrie in dosarul de incompatibilitate al lui KLAUS IOHANNIS, in care Curtea de Apel Alba Iulia a anulat raportul Agentiei Nationale de Integritate (ANI), instanta suprema urmand sa dea o decizie definitiva.

Citeste si: ICCJ a stabilit primul TERMEN in dosarul de incompatibilitate al lui KLAUS IOHANNIS

In 24 aprilie 2013, ANI anunta ca a constatat ca primarul Sibiului, KLAUS IOHANNIS, se afla in stare de incompatibilitate intrucat are si calitatea de reprezentant al municipiului in Adunarea Generala a Actionarilor S.C. Apa Canal SA Sibiu, din 5 august 2010 si SC Piete SA, din 30 aprilie 2009, ceea ce contravine prevederilor legale.

In septembrie 2013, KLAUS IOHANNIS a castigat procesul intentat ANI, dupa ce Curtea de Apel Alba-Iulia a admis contestatia acestuia la raportul de evaluare prin care ANI constata ca se afla in incompatibilitate si a dispus anularea raportului de evaluare.

Recursul urmeaza sa fie judecat de Inalta Curte de Casatie si Justitie.