LUDOVIC ORBAN: Niciun om de dreapta NU POATE sa voteze astazi cu Tariceanu

Vicepresedintele PNL LUDOVIC ORBAN a declarat duminica, la postul B1 TV, ca nu in opinia sa niciun alegator de dreapta NU POATE sa voteze acum cu Calin Popescu-Tariceanu pentru ca ar insemna sa voteze cu candidatul PSD.

“Eu sunt convins ca NU POATE sa voteze astazi cu Tariceanu niciun om de dreapta pentru ca vor vota cu candidatul PSD. Nu are rost sa-i dea intai votul lui Tariceanu si dupa aia sa voteze cu PSD. Oamenii care sunt impotriva PSD, care nu accepta sa fie ingenunchiati de PSD, care nu accepta ca PSD-ul sa puna mana si pe presedintia Romaniei in mod evident vor vota cu candidatul marelui Partid National Liberal”, a spus Orban.   

Citeste si: FUZIUNE PNL-PDL: REACTIA lui CALIN POPESCU TARICEANU dupa aparitia noii formatiuni politice

Intrebat despre posibilitatea ca Tariceanu sa ia multe voturi de la ceilalti candidati, Orban a apreciat ca niciun alt candidat in afara de cel al noului PNL si de cel al stangii nu are sanse sa atraga multe voturi. “Eu cred ca romanii sunt oameni cu discernamant, oameni informati. La alegerile prezidentiale din toamna acestui an evident ca optiunea va fi intre candidatul marelui Partid National Liberal rezultat in urma contopirii PNL si PDL si candidatul stangii. Dupa parerea mea, niciun alt candidat nu are sanse sa capaciteze voturi”, a spus vicepresedintele PNL.

In ceea ce priveste racolarea unor membri PNL nemultumiti de fuziunea cu PDL, Orban a declarat ca cine pleaca astazi din cele doua partide sau din Forta Civica “ori este santajat de PSD, ori nu e cu toti boii acasa”.

Citeste si: S-a STABILIT cine va conduce Partidul Liberal Reformator

Orban a mai afirmat ca Tariceanu, “in calitate de vasal al PSD”, nu face decat sa le cante acestora in strun, iar despre salvarea liberalismului, el si-a exprimat indoiala ca fostul membru al PNL va putea face acest lucru cumparand un Partid National al Mediului. “Probabil inainte de a redeveni liberal trebuie sa fie un pic ecologist”, a spus Orban.