LUDOVIC ORBAN nu mai este liderul deputatilor liberali. Inlocuitor surpriza

LUDOVIC ORBAN nu mai este liderul deputatilor PNL incepand de marti. Cu un singur vot in plus, 43-42, fostul ministru al Sanatatii, EUGEN NICOLAESCU, este noul sef al liberalilor din Camera Deputatilor.

Reuniunea grupului deputatilor PNL a avut loc, marti, inainte de debutul sesiunii parlamentare de toamna. Functia de lider al grupului a fost disputata de doi candidati: LUDOVIC ORBAN, care a detinut pana acum aceasta pozitie, si EUGEN NICOLAESCU. La votul exprimat de deputatii PNL, EUGEN NICOLAESCU a obtinut 43 de optiuni favorabile, iar LUDOVIC ORBAN 42.

Fostul ministru al Transporturilor i-a urat succes lui EUGEN NICOLAESCU, aratand ca deputatii liberali vor trebui sa-l accepte drept coleg, transmite Agerpres. “I-am urat succes colegului meu EUGEN NICOLAESCU. Le-am transmis ca, daca o majoritate, asa cum a fost, nu m-a mai vrut lider, vor trebui sa ma accepte in continuare ca si coleg”, a spus LUDOVIC ORBAN.

CITESTE SI: CONDUCEREA PNL IL PANDESTE LA COTITURA PE LUDOVIC ORBAN

“Nu ma intereseaza care erau optiunile exprimate de catre cei care nu au votat in conformitate cu procedura. Le-am spus colegilor ca accept rezultatul votului ca sa nu existe niciun fel de dubiu legat de legitimitatea liderului ales”, a aratat ORBAN, cu privire la voturile anulate.

Deputatul a afirmat ca nu este adevarat ca liberalii i-ar fi reprosat ca a avut pozitii diferite fata de linia partidului, aratand ca a avut o singura astfel de atitudine referitoare la Codul Fiscal, in contextul in care PNL a votat initial in unanimitate acest act normativ.

CITESTE SI: LUDOVIC ORBAN: PNL TREBUIE SA SUSTINA CODUL FISCAL

“Nu cred ca are legatura functia de lider de grup cu candidatura la Primaria Capitalei. Eu sunt cunoscut nu pentru functiile pe care le-am avut, ci ca persoana si ca reprezentant al PNL si le este foarte greu sa ma scoata din sondajele de opinie”, a sustinut LUDOVIC ORBAN.

Sursa foto: realitatea