LUDOVIC ORBAN: PNL SPRIJINA IN CONTINUARE NOUL COD FISCAL; INTELEGEM INGRIJORARILE PRESEDINTELUI

Liderul deputatilor PNL, LUDOVIC ORBAN, a afirmat vineri ca liberalii SUSTIN IN CONTINUARE CODUL FISCAL, dar INTELEG si INGRIJORARILE presedintelui Klaus Iohannis in ceea ce priveste acest document, relateaza Agerpres.

“PNL nu poate fi altfel decat CONSECVENT IN POZITIILE si DECIZIILE SALE de-a lungul timpului”, a spus Orban, aratand ca liberalii au votat IMPOTRIVA CRESTERII TVA la 24% in 2010 si au introdus in programul de guvernare reducerea TVA la 19% de la 1 ianuarie 2016 si la 16% din 1 ianuarie 2018. De asemenea, a reamintit ca PNL a votat IMPOTRIVA SUPRAACCIZEI SI A TAXEI PENTRU CONFECTII. 

CITESTI SI: KLAUS IOHANNIS A RETRIMIS CODUL FISCAL LA PARLAMENT. CEREREA OFICIALA. UPDATE

Potrivit acestuia, unele amendamente la Codul fiscal au apartinut PNL.

“Ca atare, PNL nu poate sa faca altceva decat sa sprijine in continuare Codul fiscal. Inteleg ingrijorarile presedintelui privitoare la NESERIOZITATEA GUVERNULUI si la INCAPACITATEA LUI privind acest Cod fiscal cu masurile aferente pentru a le incadra in obiectivele fiscal-bugetare stabilite conform strategiei fiscal-bugetare si a programului de convergenta, dar NU CRED CA TREBUIE PEDEPSITI ROMANII, mediul de afaceri si toti cei care opereaza pe piata pentru incapacitatea Guvernului. Romania are nevoie pentru relansarea economica de adoptarea acestui Cod fiscal. Sigur NU MAI ARE NEVOIE DE GUVERNUL PONTA”, a declarat Orban.