LUDOVIC ORBAN: PSD a FORTAT CONVOCAREA plenului reunit

Liderul deputatilor liberali, LUDOVIC ORBAN, i-a acuzat marti pe social-democrati ca au FORTAT CONVOCAREA plenului reunit al Parlamentului fara ca la Birourile permanente reunite sa existe raportul comisiei de resort pentru modificarea statutului deputatilor si senatorilor.

“PSD a fortat convocarea plenului reunit, fara ca la Birourile permanente reunite sa avem raportul Comisiei de statut, cu modificarea necesara. Eu inteleg ca pentru PSD regulamentul conteaza mai putin decat ordinele pe care le da Ponta la Palatul Victoria, dar in ce ne priveste pe noi, eu cred ca este important sa se modifice legea, iar pentru modificarea legii trebuie sa se respecte prevederile regulamentare si sa se asigure cvorumul necesar. Or, asigurarea cvorumului este obligatia majoritatii parlamentare care, dupa ani de zile in care in mod deliberat a refuzat punerea in acord cu Constitutia a legii privind statutul deputatilor si senatorilor, acum incearca in mod pompieristic sa faca o modificare cu scop imagistic”, a afirmat LUDOVIC ORBAN inaintea sedintei de plen.

Citeste si: PARLAMENTARII si-au MODIFICAT STATUTUL. UPDATE

El a adaugat ca nu poate fi convocat plenul pentru dezbaterea proiectului de lege daca nu exista raportul comisiei sesizate in fond, respectiv Comisia de statut.

“La momentul deciziei Birourilor permanente reunite de convocare a plenului, nu exista acest raport. Am si ridicat obiectia. Niciun membru al Birourilor permanente reunite nu a primit raportul respectiv, pentru ca nu era gata, era in curs de finalizare (…) In mod normal, Comisia de statut este sesizata de Birourile permanente reunite, cu cele patru proiecte de lege sesizate de saptamana trecuta. De ce a cazut de cuviinta presedintele comisiei sa convoace comisia exact astazi la ora 13,00, cand Birourile permanente reunite erau stabilite pentru 13,30? Intrebati-l pe presedintele Comisiei de statut “, a sustinut LUDOVIC ORBAN, potrivit Agerpres.

Citeste si: PARLAMENTARII LIBERALI sunt BLOCATI prin AEROPORTURI

In alta ordine de idei, el a precizat ca TAROM ar trebui sa furnizeze o explicatie cu privire la intarzierea de cateva ore a unei curse in care se aflau si parlamentari care urmau sa vina la Parlament, cursa care era prevazuta sa plece la ora 8,40 si a decolat dupa ora 12.00.

“Trebuie TAROM sa furnizeze o explicatie pe aceste cazuri, explicatie care sa stea in picioare, ca totusi nu e vorba numai de parlamentarii care trebuiau sa vina la sedinta, e vorba de toti pasagerii care si-au cumparat tichete si este o chestiune obligatorie sa prezinte explicatii pentru aceasta intarziere”, a spus LUDOVIC ORBAN.