LUDOVIC ORBAN: PSD se pregateste temenic pentru FRAUDAREA masiva a VOTULUI

LUDOVIC ORBAN, prim-vicepresedintele Partidului National Liberal (PNL), a lansat un atac la adresa adversarilor politici de la Partidul Social Democrat (PSD), liderul liberal acuzandu-i pe acestia ca “s-au pregatit temenic pentru FRAUDAREA MASIVA a votului” din TURUL II al ALEGERILOR PREZIDENTIALE.

Orban a afirmat, intr-o conferinta de presa sustinuta vineri la pranz, ca frauda pusa la cale de social democrati vizeaza procesul de votare si din tara, dar si din Diaspora.

CITESTE SI: ASTA-I CULMEA: PLIANTELE PSD anunta ca MACOVEI il sustine pe PONTA! FOTO 

”Partidele politice au dreptul sa-si inlocuiasca delegatii din sectiile de votare. In baza acestei legi noi am inlocuit o serie de reprezentanti ai ACL din strainatate. Presedintii sectiilor electorale din diaspora au comunicat ca nu avem dreptul sa schimbam oamenii din sectii. Dupa opinia mea, ne aflam in fata unei incalcari grave a legii electorale. Atitudinea pres. din sectiile electorale din strainatate este clar ca incearca boicotarea alegerilor din diaspora.

Delegatii PSD, care nu au fost trecut trecuti nu numai ca reprezenanti ai PSD, ci si ca a PPDD, UDMR, in mod evident, cu scopul de a reduce la maxim capacitatea de vot a romanilor. O scurta explicatie tehnica: degeaba maresti numarul de stampile in sectiile de votare, pentru ca in cazul in care nu ai decat, sa zicem, 4 reprezentanti se pot folosi doar 4 stampile, degeaba ai 7”, a declarat Ludovic Orban.

CITESTE SI: EXPLOZIV! CUM ARANJEAZA PRIMARII PSD VOTUL DE DUMINICA! VIDEO

”Prima forma de fraudare este turismul electoral in grupuri mici. Nu se mai folosesc autocare, pentru ca sunt usor de detectat. A doua forma de fraudare este mita electorala. Se organizeaza si avem foarte multe informatii ca se organizeaza cumpararea votului in special in mediul rural si mai ales in zonele unde avem o populatie de etnie rroma majoritara. Ii atrag atentia ministrului de Interne, Gabriel Oprea sa uite ca este nasul candidatului la presedintie Victor Ponta si sa lase politia sa-si faca treaba”, a mai spus Ludovic Orban.

Nu in ultimul rand, liderul liberal mai sustine ca PSD a organizat grupuri de persoane care sa-i intimideze pe cei care vin la vot. ”In toata tara au stat grupuri de 3-4 PSD-isti, oameni influenti pe plan local profesori, medici, postasul, consilieri locali. Ii ameninta pe oameni ca nu le mai dau ajutorul social, nu le mai vaccineaza vaca etc.”, a concluzionat Orban.

Sursa foto: adevarul.ro