LUDOVIC ORBAN s-a intalnit cu reprezentantii PMP! A inceput BPN al PNL! Liberalii decid daca vor propune un PREMIER

Presedintele PNL, Ludovic Orban, va avea luni o intalnire cu presedintele executiv al PMP Eugen Tomac pentru a discuta posibilitatea formarii unei majoritati in Parlament care ar putea sustine un premier de dreapta, au declarat surse parlamentare pentru Mediafax.

UPDATE: Seful PNL a intrat la sedinta partidului, unde urmeaza sa se decida daca liberalii vor avea o propunere pentru functia de premier. “In functie de rezultatele discutiilor, vom lua o decizie. (…) Am convocat BPN, sunt toti presedintii organizatiilor judetene. (…) Trebuie sa stabilim daca vom merge cu o propunere de premier. Pana sa discutam nume de persoana, trebuie sa decidem daca mergem.

(…) M-am intalnit cu reprezentanti ai PMP. (fara Traian Basescu?) Fara, fara. (…) Sa nu vindem pielea ursului din padure”.

STIRE INITIALA

Surse parlamentare au declarat, luni, pentru Mediafax, ca liderul PNL, Ludovic Orban, va avea o intalnire cu presedintele executiv al PMP, Eugen Tomac, inainte de sedinta Biroului Executiv al liberalilor, anuntata pentru ora 12:00, pentru a vedea in ce masura partidele de dreapta ar putea forma o majoritate parlamentara pentru a merge la consultarile de Cotroceni cu o propunere de premier.

Ludovic Orban a declarat, joi, ca va purta discutii inclusiv cu ALDE pentru a incerca sa formeze o majoritate parlamentara care sa scoata PSD de la guvernare.

Presedintele PMP, Traian Basescu, declara, miercuri seara, ca presedintele Klaus Iohannis “stie sa faca socotelile” si ca in situatia de fata mandatul de prim-ministru trebuie dat liberalilor.

Sursa foto: adevarul