Ludovic Orban: Singurul lucru adus din China de turistii PSD este gripa chinezeasca

Ludovic Orban a lansat astazi un atac extrem de dur la adresa social democratilor. Deputatul PNL  crede ca “gripa chinezeasca” este singurul lucru pe care PSD l-a adus din China si nu investitiile asteptate, printre care se numara si Oltchim.

“Singurul lucru adus de turistii PSD, in urma vizitelor din China, a fost gripa chinezeasca. Atat premierul cat si Dragnea atat au adus din marile lor vizite in China(..) Nu as putea spune ca privatizarea Oltchim este una ratata. Dar daca se reia privatizarea trebuie sa se asume urmatorul aspect: exista la ora asta, pe piata, 7-8 mari operatori care si-ar permite preluarea combinatului valcean, deci cei care ar urma sa reia privatizarea combinatului, ar trebui sa aiba garantia ca unul dintre acesti operatori este interesat de preluare’, a declarat Orban.

Liberalul a mai precizat ca in perioada urmatoare vor fi trimise scrisori in colegiile din tara pentru a fi informati proprietarii de terenuri cu privire la votul dat de partidele care compun arcul guvernamental in cazul intabularilor.

“Este inadmisibil ce au facut Zgonea si Ciuca in cazul legii intabularii. O sa informam toti alegatorii din colegiile din tara, cum au votat parlamentarii PSD si cei care sustin arcul guvernamental in cazul legii intabularii. In campania electorala au promis acest lucru, ca pentru cei fara resurse, guvernul va ajuta la prima intabulare, acum asta nu a mai tinut”, a spus Orban.

Proiectul de lege prevede ca expertizele necesare intabularii pentru terenurile si padurile din mediul rural sa fie platite cu ajutorul fondurilor europene, respectiv exercitiul financiar 2014-2020, in timp ce expertizele pentru terenurile si padurile de pe raza teritoriala urbana sa fie platite in baza unui parteneriat public-privat, in cuantum de 400 lei/proprietate.