LUDOVIC ORBAN: Strategia de aparare trebuia votata LUNI; PSD a incalcat GROSOLAN Regulamentul

Liderul deputatilor PNL, LUDOVIC ORBAN, a declarat ca Strategia de Aparare trebuia sa se dezbata si sa se voteze in sedinta de plen reunit de luni, dar PSD a preferat sa convoace o alta sedinta pentru marti, INCALCAND “GROSOLAN” REGULAMENTUL, relateaza Agerpres.

“Din nou PSD a aratat micimea politica si lipsa de respect fata de deciziile fundamentale in societatea romaneasca si, as putea spune, lipsa totala de eleganta fata de presedintele Romaniei. Saptamana trecuta, in Birourile permanente reunite, in ciuda opozitiei majoritatii guvernamentale din Senat, s-a stabilit termen o saptamana pentru Comisiile de aparare pentru a finaliza raportul la Strategia de Aparare. Comisiile reunite s-au intalnit si au adoptat raportul in unanimitate, el trebuia introdus pe ordinea de zi a sedintei de plen de astazi (n.r.-luni), care fusese convocata de lunea trecuta. Astazi, ne-am trezit cu PSD care a refuzat sa accepte propunerea noastra simpla, care era conform deciziei de saptamana trecuta, ca, dupa prezentarea Strategiei de Aparare de catre presedinte, sa urmeze dezbaterea si adoptarea ei. Au preferat sa convoace o alta sedinta a Camerelor reunite, marti, pentru strategie”, a spus Orban, luni, la Palatul Parlamentului.

CITESTE SI: STRATEGIA de APARARE a TARII va fi votata marti

El a adaugat ca, pentru amanarea votarii Strategiei de Aparare, PSD a “invocat un pretext jenant”, si anume o cerere din partea presedintelui Comisiei de politica externa de la Senat de a da aviz pe document.

“In mod evident, e o INCALCARE REGULAMENTARA GROSOLANA. Nu se pot da avize dupa ce comisia sesizata in fond sau comisiile sesizate in fond au finalizat raportul. Este practic fara precedent si complet neregulamentara aceasta decizie a Birourilor permanente reunite, dar acesta a fost pretextul pentru ca, intr-un fel, sa arate ca, totusi, ei hotarasc cand se adopta Strategia de Aparare”, a mentionat Orban.

Strategia Nationala de Aparare pentru perioada 2015 — 2019 va fi dezbatuta si votata de plenul Parlamentului marti, la ora 13:00, au decis Birourile reunite ale Camerei Deputatilor si Senatului.

Presedintele Klaus Iohannis va prezenta documentul, luni dupa-amiaza, in plenul reunit al Parlamentului.