LUDOVIC ORBAN: SUSPENDAREA lui TRAIAN BASESCU la final de mandat este “o aberatie, un non-sens”

Vicepresedintele PNL LUDOVIC ORBAN a declarat sambata, la Poiana Brasov, unde se desfasoara Liga Alesilor Locali ai Aliantei Crestin-Democrate, ca propunerea de suspendare a presedintelui TRAIAN BASESCU, lansata de presedintele Senatului, CALIN POPESCU TARICEANU, i se pare “pur si simplu o aberatie care arunca in derizoriu institutia referendumului de demitere”.

Citeste si: CALIN POPESCU TARICEANU propune initierea procedurii de SUSPENDARE si DEMITERE a presedintelui TRAIAN BASESCU

 “Sa demiti un presedinte care isi termina mandatul la sfarsitul anului mi se pare o prostie fara margini. Probabil domnul Tariceanu, in criza de idei, incearca sa iasa in fata numai ca de data asta a dat-o in bara rau de tot. Mai este o chestiune — sa dai cu piciorul in cineva care este cazut la pamant, sa te bati cu un adversar care, practic, nu are niciun fel de posibilitate de reactie. In 22 decembrie, Basescu isi termina mandatul, in Romania pe 2 noiembrie are loc primul tur al alegerilor prezidentiale tocmai pentru inlocuirea lui Traian Basescu cu un alt presedinte. Ma si mir ca se da importanta unei astfel de declaratii care este nu numai un non-sens, este o aberatie constitutionala si o bataie de joc la adresa cetateanului roman, care astazi trebuie sa fie interesat pe cine alege presedinte in urmatorii cinci ani”, a declarat LUDOVIC ORBAN, citat de Agerpres.

Citeste si: TRAIAN BASESCU: Nu mi-e teama de o noua SUSPENDARE

In opinia sa, romanii sunt “satui” de scandalul si tensiunea permanenta dintre opozitie si putere care nu se mai termina, apreciind ca romanii sunt preocupati de cel pe care il vor alege presedintele Romaniei pe urmatorii cinci ani.