Ludovic Orban ține românii în joc de glezne! Ce măsuri se anunță de la 1 iulie

Ludovic Orban a declarat că o nouă etapă de relaxare va exista la 1 iulie dacă se înregistrează ”un nivel previzionat al răspândirii coronavirusului în comunitate”, ceea ce nu avem deocamdată, numărul de îmbolnăviri fiind destul de mare.

Orban a explicat că noile cazuri apar în toate zonele ţării, ceea ce este ”oarecum îngrijorător”. Premierul a anunțat că nu știe dacă, de la 1 iulie, guvernul va mai aplica noi relaxări, după ce numărul de infectați cu coronavirus a crescut.  ”Etapa de relaxare vine numai în condiţiile în care se înregistrează un nivel previzionat al răspândirii virusului în comunitate. Deocamdată, vedem că, deşi măsurile de relaxare pe care le-am luat au fost prudente, relaxarea a fost făcută pe baza evaluărilor de risc epidemiologic, la 15 zile, încă avem un număr mare de infectări şi este oarecum îngrijorător este că numărul de persoane infectate este distribuit în aproape toată ţara, ceea ce arată că virusul prezent în comunitate în aproape toate judeţele”.

”Din cauza asta trebuie să luăm măsuri foarte rapide legate de anchetele epidemiologice, izolarea celor care au luat contact cu persoanele iagnosticate. Va trebui ca toate organele de control să fie mobilizate la maxim pentru a fi asigurată respectarea regulilor impuse pentru protjarea sănătăţii oamenilor”, a mai spus premierul.

“Etapa de relaxare vine numai în condițiile în care vine un nivel previzionat al răspândirii virusului. Încă avem un număr mare de infectări. E îngrijorător că numărul de persoane infectate e distribuit în aproape toată țara, trebuie să luăm măsuri foarte rapide. Toate organele de control să fie pregătite. S-a finalizat licitația pentru măști pentru persoanele vulnerabile. Măștile vor fi achiziționate la un preț foarte bun, de 0,68 lei. Despre redeschiderea restaurantelor nu pot să dau un răspuns în momentul de față”, a concluzionatLudovic Orban.

Sursa foto: adevarul