LUDOVIC ORBAN: TRAIAN BASESCU, intre ciocan si nicovala in cazul afirmatiei despre OFITERUL ACOPERIT care candideaza

LUDOVIC ORBAN sustine ca TRAIAN BASESCU “e intre ciocan si nicovala” in ceea ce priveste afirmatiile despre OFITERUL ACOPERIT care candideaza, Orban explicand ca devoalarea unui OFITER ACOPERIT este o infractiune, dar ca si tainuirea unui ofiter care candideaza pentru o functie este tot infractiune.

“Domnul Basescu a comis o grava greseala si nu stiu cum va iesi din aceasta greseala pentru ca daca devoaleaza ca si presedinte al CSAT si ca sef al comunitatii de informatii, daca devoaleaza un OFITER ACOPERIT comite o infractiune. Ca sa nu mai spunem ca Romania e membra NATO, se creeaza niste probleme internationale incredibile. Dar comite o infractiune. Daca, in schimb, nu devoaleaza acest ofiter, comite de asemenea o infractiune. De ce comite o infractiune? Pentru ca este o infractiune sa fii ofiter de informatii si in acelasi timp sa fii membru al unui partid politic, sa ocupi o functie publica. Or, un oficial care are stiinta despre existenta unei infractiuni si nu sesizeaza organele de ancheta penala se face vinovat de tainuire, de a nu raporta. Deci Basescu acum e intre ciocan si nicovala. Dar probabil o sa spuna: «M-ati inteles gresit, de fapt n-am vrut sa spun asta, am vrut sa spun altceva»”, a afirmat vicepresedintele PNL LUDOVIC ORBAN intr-o conferinta de presa sustinuta, miercuri dupa-amiaza, la Targoviste.

Citeste si: TEODOR MELESCANU: NU EXISTA la ora actuala NICIUN OFITER ACOPERIT din partea SIE nici in Guvern, nici in Parlament si nici in presa

Acesta a mai spus despre presedintele TRAIAN BASESCU ca “si-a sapat singur groapa”.

“Dupa ce-si termina mandatul (TRAIAN BASESCU – n.r.), in mod evident il vor ajunge toate faptele sale, dintre care multe vor fi judecate”, a mai spus Orban, citat de Mediafax.

Intrebat ce parere are despre dezvaluirile lui ROBERT TURCESCU, LUDOVIC ORBAN a spus ca in opinia sa iesirea publica a lui Turcescu a fost facuta in contextul in care dezvaluirile facute de el ar fi aparut oricum in presa.

Citeste si: LUDOVIC ORBAN: Ofiterul acoperit dintre PREZIDENTIABILI este VICTOR PONTA

“Cred ca ROBERT TURCESCU a facut aceste marturisiri pentru ca era iminenta aparitia acestor informatii in mass-media. De asemenea, mai cred un lucru: ca pregateste ceva Turcescu, dupa cum il cunosc eu. Nu va lasa sa se stinga povestea in care el sa incaseze tot oprobriul public pentru ca a ascuns faptul ca a fost ofiter de informatii. S-ar putea sa pregateasca ceva. Nu stiu sa va spun ce, poate devoalarea ofiterului acoperit care este candidat la Presedintie”, a spus Orban.