LUDOVIC ORBAN, TRIMIS IN JUDECATA DE DNA pentru TRAFIC de INFLUENTA

Fostul lider liberal LUDOVIC ORBAN a fost trimis in judecata, marti, de procurorii de la DNA in dosarul in care acesta este acuzat de TRAFIC de INFLUENTA, informeaza televiziunile de stiri.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie ( DNA) l-au trimis in judecata, sub control judiciar, pe liberalul LUDOVIC ORBAN, acuzat de savarsirea infractiunii de folosire a influentei in scopul obtinerii unor foloase necuvenite. Potrivit procurorilor, in data de 1 martie 2016, cand era candidatul PNL la primaria capitalei, LUDOVIC ORBAN “a contactat un om de afaceri pe care il cunostea, solicitandu-i sprijin financiar pentru campania electorala”.

CIITESTE SI: SURPRIZA! CINE L-A TURNAT PE ORBAN LA DNA

In 20 martie, cu ocazia unei noi intrevederi, LUDOVIC ORBANi-ar fi pretins omului de afaceri 50.000 euro in numerar, “cu precizarea ca va trebui sa remita banii unor persoane pe care le-a mentionat, cu functii de decizie in cadrul a doua posturi de televiziune,pentru a fi promovata imaginea” sa. Omul de afaceri a acceptat sa efectueze plata sumei de 50.000 euro avand in vedere “potentialul de interventie al acestuia in domenii de interes pentru afacerile” controlate de el.

Agentia Mediafax scria atunci, citand surse judiciare, ca TIBERIU URDAREANU ar fi denuntatorul din dosarul lui Ludovic Orban. Acesta ar fi inregistrat discutia in care liberalul ii cerea bani ca sa isi plateasca aparitiile televizate. In acest dosar au fost audiati ca martori Sorin Oancea, director general al postului de televiziune B1 Tv, si Cozmin Gusa, actionar al postului Realitatea Tv, ambii sustinand ca nu au cerut si primit bani de la LUDOVIC ORBAN.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Inalta Curte de Casatie si Justitie, cu propunere de a se mentine masura preventiva dispusa in cauza, respectiv cea a controlului judiciar.

Sursa foto: realitatea