Lufthansa va anula 1.500 de curse aeriene din cauza grevei pilotilor

Cea mai mare companie aeriana din Europa, Lufthansa, a anuntat ca va anula astazi si maine 1.500 de zboruri, din cauza unei noi greve anuntate de pilotii companiei, masura care va afecta 200.000 de pasageri, transmite agentia Mediafax, care citeaza BBC News.

Greva, care a inceput luni la pranz si se va incheia marti la 12 noaptea, ora locala, va afecta zborurile pe distante scurte si lungi dinspre si catre aeroportul din Frankfurt. Initial, Lufthansa a anuntat ca greva pilotilor va afecta 1.450 de zboruri pe distante scurte, majoritatea catre destinatii din Europa.

Citeste si: HAOSUL continua la TAROM: Alte doua CURSE INTERNATIONALE ANULATE

Aceasta este cea de a opta actiune de protest declansata anul acesta de pilotii Lufthansa, ca urmare a neintelegerilor privind varsta de pensionare, care a fost crescuta de la 55 la 60 de ani.

De asemenea, pilotii sunt nemultumiti de decizia operatorului aerian de a renunta la acoperirea cheltuielile presupuse de pensionarea anticipata pentru pilotii angajati dupa data de 1 ianuarie 2014, acestea urmand sa fie suportate de catre angajati.

CITESTE SI: GREVA AIR FRANCE: Protestul pilotilor va cauza un prejudiciu de 500 de milioane de euro