LUGANSK: Separatistii PRORUSI le-au dat un ULTIMATUM granicerilor ucraineni

SEPARATISTII PRORUSI au adresat marti seara un ULTIMATUM granicerilor ucraineni baricadati in baza lor din Lugansk, amenintandu-i ca vor fi “stersi de pe fata pamantului” daca nu se predau, relateaza AFP.

Militarii sunt asediati de luni dimineata de INSURGENTI si pana in prezent au rezistat atacurilor care s-au soldat cu mai multi morti printre asaltatori si sapte raniti printre graniceri.

Dupa o noapte de acalmie, numarul unu al “Republicii Populare Lugansk” autoproclamate de PRORUSI, Valeri Bolotv, le-a adresat un ULTIMATUM:

“Daca se predau inainte de ora 17 (14h00 GMT), le acceptam capitularea. In caz contrar, vor fi stersi de pe fata pamantului”, a declarat el jurnalistilor.

Citeste si: UCRAINA: ULTIMATUM DAT DE INSURGENTI ARMATEI

Insa dupa o ora de la expirarea ULTIMATUMULUI, in jurul sediului granicerilor pe care flutura drapelul ucrainean era liniste, iar combatantii PRORUSI nu se vedeau.

“Pana luni seara, ei ocupau pozitii in jurul imobilelor din fata sediului granicerilor si pe acoperisuri. Aveau mitraliere grele si lansatoare de rachete”, relateaza un martor. “Aveau tragatori ambuscati pe acoperisuri. Unul dintre ei a fost ucis de graniceri”, adauga el.

Cladirea granicerilor are acoperisul smuls in mai multe locuri, o parte a ars si zidurile au numeroase urme care marturisesc despre intensitatea luptelor. Atacul declansat de PRORUSI a inceput in zori si a continuat pana seara.

Imobilele de locuit care se afla de cealalta parte a strazii poarta si ele semne ale impacturilor de gloante si vreo zece masini au ars in parcarea vecina. Locatarii cladirilor par sa-si fi abandonat casele.

Citeste si: UCRAINA: OLEKSANDR TURCINOV CERE SA SE INSTITUIE LEGEA MARTIALA IN DONETK SI LUGANSK

Amplasarea cladirii granicerilor nu permite fortelor ucrainene sa le trimita intariri. Un purtator de cuvant al militarilor a declarat, de altfel, ca autoritatile nu sunt in masura sa-i ajute pe graniceri altfel decat prin sprijin aerian. In aceste conditii, este dificil de estimat daca rezistenta granicerilor va mai dura mult timp.

In Lugansk, oras cu 450.000 de locuitori, cea mai mare parte a magazinelor erau inchise marti, iar centrul orasului era aproape pustiu.

Sursa foto: scanvine.com