Luke Somers, tinut ostatic de Al-Qaida in Yemen, a fost ucis de teroristi intr-o operatiune militara. VIDEO

Luke Somers, tinut ostatic de Al-Qaida in Yemen, a fost ucis de teroristi intr-o operatiune militara americano-yemenita

Americanul Luke Somers, care era tinut ostatic de Al-Qaida in Yemen, a fost ucis sambata intr-o operatiune militara americano-yemenita vizand sa-l elibereze, a declarat un oficial yemenit de rang inalt pentru AFP. Secretarul american al Apararii Chuck Hagel a confirmat sambata moartea fotoreporterului american Luke Somers si a unui barbat care nu este cetatean american, in timpul unei operatiuni pentru eliberarea acestora. 

UPDATE 13:08 – Hagel confirma moartea a doi ostatici in Yemen, afirmand ca au fost asasinati de AQPA

Secretarul american al Apararii Chuck Hagel a confirmat sambata moartea fotoreporterului american Luke Somers, rapit in urma cu peste un an in Yemen, si a unui barbat care nu este cetatean american, in timpul unei operatiuni pentru eliberarea acestora, relateaza AFP.

Citeste si: ALERTA pentru ROMANIA! Se pregateste un SCENARIU APOCALIPTIC in zona. Oficial francez: RISC RIDICAT de ATENTATE

“Fortele speciale americane au efectuat o misiune in Yemen cu scopul de a elibera un cetatean american, Luke Somers, si orice alt cetatean strain tinut in captivitate impreuna cu el de catre teroristi din cadrul Al-Qaida in Peninsula Arabia (AQPA). Dar domnul Somers si alt barbat, care nu este cetatean american, captiv impreuna cu el, au fost asasinati de catre teroristi AQPA in cursul acestei operatiuni”, a declarat Hagel, citat intr-un comunicat. Secretarul se afla intr-o vizita in Afganistan.

Sud-african ucis in Yemen, intr-o operatiune vizand eliberarea unor ostatici – ONG

Un profesor sud-african, Pierre Korkie, luat ostatic in Yemen in mai 2013, a fost ucis sambata intr-o incercare a armatei americane de eliberare a unor ostatici, a anuntat o organizatie nonguvernamentala (ONG) care incerca sa negocieze eliberarea acestuia, relateaza AFP.

Citeste si: Un lider al retelei teroriste Al-Qaida, asasinat intr-un raid aerian efectuat cu un avion fara pilot in Yemen