A mai MURIT un MARE ACTOR, cu o cariera de peste sase decenii

DOLIU, VEDETA, RAPPER PORTORICAN, MEXICANO 777, ISRAEL PERALES ORTIZ, BOALA, CANCER

Doliu in lumea filmului. Actorul american Eli Wallach, cunoscut din filme western precum “Magnificii sapte/ The Magnificent Seven” si “Cel bun, cel rau, cel urat/ The Good, the Bad and the Ugly”, a murit marti, la varsta de 98 de ani, transmite Mediafax, care citeaza Reuters.

Decesul actorului american a fost confirmat de fiica sa, Katherine, precizeaza The New York Times. Circumstantele mortii sale nu sunt deocamdata cunoscute.

Fiu al unor imigranti polonezi, Eli Wallach a crescut intr-un cartier newyorkez dominat de familii italiene si parea o figura prea putin potrivita pentru a intruchipa un cowboy pe marele ecran. Cu toate acestea, unele dintre cele mai bune roluri ale sale au fost cele din filme din categoria western.

Citeste si: FANII sunt SOCATI! Una dintre cele mai FRUMOASE femei din UK a MURIT intr-un ACCIDENT rutier

Eli Wallach, care a continuat sa faca filme pana in anii ’90, a absolvit Universitatea Texas, unde a urmat si un curs de calarie, care l-a ajutat foarte mult dupa aceea, in rolurile de cowboy. A studiat apoi actoria la Neighborhood Playhouse Actors Studio inainte de izbucnirea celui de-Al Doilea Razboi Mondial.

A debutat in cinematografie in 1965, dupa ce a petrecut zece ani jucand in piese de teatru la New York, si a avut o cariera de succes de peste sase decenii.

Veteranul american a aparut pentru ultima data pe marele ecran in filmul “Wall Street: Money Never Sleeps” din 2010.

Multi critici de film spun ca cel mai important rol al sau a fost Calvera, sinistrul sef al banditilor din “Magnificii sapte”. Altii l-au preferat in rolul Tuco din filmul “Cel bun, cel rau, cel urat”, un “western spaghetti” regizat de Sergio Leone, in care Eli Wallach a jucat alaturi de Clint Eastwood.
Dupa multi ani, actorul a spus ca, gratie acestui rol, oamenii il recunosteau pe strada si incepeau sa fluiere tema centrala a filmului.

Alti critici l-au apreciat in drama “Neadaptatii/ The Misfits”, in care a jucat alaturi de Clark Gable si Marilyn Monroe.

Eli Wallach a primit un premiu Oscar onorific – pentru intreaga cariera – in anul 2011.