LUMINA SFANTA de la IERUSALIM va fi adusa in Romania de PASTI

O delegatie a Patriarhiei Romane va aduce in seara zilei de sambata LUMINA SFANTA de la biserica SFANTULUI MORMANT din IERUSALIM cu un avion special, au anuntat luni reprezentantii institutiei.

Delegatia va fi formata din parintele Varlaam Ploiesteanul, episcop vicar patriarhal, parintele Varsanufie Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor (coordonator), si parintele arhimandrit Paisie Teodorescu, consilier patriarhal.

LUMINA SFANTA va fi oferita la slujba de INVIERE, la ora 24.00, de catre parintele patriarh DANIEL clerului si credinciosilor prezenti la Catedrala patriarhala.

Citeste si: Fara slujba de INVIERE pe plaja, in acest an

Protoieriile din Arhiepiscopia Bucurestilor si alte eparhii ale Patriarhiei Romane din sudul tarii sunt invitate sa trimita delegati la Aeroportul International Henri Coanda (salonul oficial) in seara zilei de 19 aprilie, in jurul orei 19.00, pentru a primi LUMINA SFANTA de la IERUSALIM si a o oferi preotilor si credinciosilor.

De la Aeroportul International Henri Coanda, LUMINA SFANTA de la IERUSALIM va fi dusa cu trei avioane de mici dimensiuni la Suceava, Satu-Mare (cu escala in municipiul Cluj-Napoca) si Timisoara pentru clerul si credinciosii ortodocsi din restul tarii.

Sursa foto: ziarullumina.ro