LUNA SANGERIE, fenomenul despre care se spune ca vesteste a doua venire a lui IISUS

O eclipsa totala de Luna, denumita “LUNA SANGERIE” datorita culorii de un rosu portocaliu pe care o va capata satelitul natural al Terrei, va avea loc pe 15 aprilie, fiind prima dintr-o serie de patru eclipse.

Eclipsa este privita ca un fenomen supranatural, credintele crestine sustinand ca profetia Lunii rosiatice sugereaza a doua venire a lui IISUS HRISTOS.

Eclipsa nu va putea fi vazuta din Romania, dat fiind ca, la momentul producerii sale, va fi zi in Europa, Africa si Asia Centrala, insa va putea fi observata in America de Nord si Sud, precum si in regiunea Oceanului Pacific, potrivit Observatorului Astronomic “Amiral Vasile Urseanu” din Bucuresti. Eclipsa va dura dura o ora, 17 minute si 48 de secunde.

Citeste si: Eveniment astronomic rar: Pamantul, Marte si Soarele vor fi perfect aliniate

Fenomenul “LUNII SANGERII” are loc deoarece satelitul natural trece, in timpul eclipsei, prin umbra Pamantului, care are culoarea rosiatica a unui apus din desert.

Pana la sfarsitul anului viitor, vor mai fi vizibile trei eclipse totale de Luna de acest tip, la un interval de aproximativ sase luni: pe 8 octombrie 2014, pe 4 aprilie 2015 si pe 28 septembrie 2015.

Fenomenul “LUNA SANGERIE” a capatat o importanta religioasa deoarece se petrece in acelasi timp cu principalele sarbatori religioase evreiesti. Astfel, eclipsele din acest an, din 15 aprilie si 8 octombrie, dar si cele din 2015, coincid cu Pastele evreiesc si cu Sarbatoarea Cortului.

De aceea, evenimentul este asociat cu o profetie din cartea Genezei si din Biblia evreiasca. “Soarele se va cufunda in intuneric si Luna va deveni sangerie, inainte de marea si teribila zi a venirii DOMNULUI”, scrie in Biblia evreiasca.

Expertii de la NASA au comparat cele patru eclipse umbrale succesive cu o mana de patru carti identice la poker, motiv pentru care au denumit acest fenomen “tetrada”.

Ultima eclipsa totala de Luna, vizibila din Romania, a avut loc pe 10 decembrie 2011. Urmatoarea eclipsa totala de Luna vizibila in tara noastra se va produce pe 28 septembrie 2015.

Sursa foto: devianart.com