Lupta pentru sefia ANI incepe luni. Cine sunt cei trei candidati

Concursul pentru ocuparea postului lasat vacant de HORIA GEORGESCU la Agentia Nationala de Integritate (ANI) incepe luni cu proba scrisa.

Trei candidati, între care si vicepresedintele Agentiei Nationale de Integritate (ANI), s-au înscris în cursa pentru presedintia institutiei. Dupa sustinerea probei scrise, urmeaza sa-si prezinte planul de management în fata comisiei de examinare pe data de 11 septembrie, noteaza Adevarul.

BOGDAN STAN, presedintele interimar al ANI, PETRE CLAUDIU PLATON si IONEL-ION GARLESTEANU si-au depus dosarele pentru a ocupa functia de presedinte al ANI. Asta dupa ce HORIA GEORGESCU a demisionat de la carma institutiei, fiind acuzat de procurorii DNA în dosarul despagubirilor ilegale de la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP). Dosarele celor trei candidati au fost verificate pe 23 iulie, iar membrii Consiliului National de Integritate le-au dat unda verde pentru a participa la concursul pentru ocuparea postului.

CITESTE SI: ANI NU A DEPUS RECURS IMPOTRIVA ADMITERII CONTESTATIEI LUI IOHANNIS DE CATRE CURTEA DE APEL ALBA IULIA

Asadar, cei trei candidati vor sustine luni, la ora 12, proba scrisa a concursului, urmand a sustine interviul pe 11 septembrie. Deja planurile de management au fost depuse la sediul ANI.

BOGDAN STAN (34 de ani) este vicepresedinte al ANI si conduce interimar institutia, dupa demisia din martie a lui Horia Georgescu. Conform CV-ului sau, lucreaza în cadrul ANI din 2007, unde a ocupat, pe rand, functiile de consilier personal Cabinet Presedinte, inspector de integritate, sef serviciu, director, iar din aprilie 2012 este vicepresedinte. Bogdan Stan a absolvit, în 2005, Facultatea de Drept din cadrul Universitatii „Titu Maiorescu” din Bucuresti, iar în anul 2010 a facut un curs postuniversitar de securitate nationala la Academia de Informatii a Serviciului Roman de Informatii.

CITESTE SI: ANI: AVERE NEJUSTIFICATA PENTRU FOSTA SOTIE A LUI EUGEN TEODOROVICI

PETRE CLAUDIU PLATON (38 de ani) este manager public în cadrul Ministerului Dezvoltarii. A lucrat în cadrul Ministerului Administratiei si Internelor si a fost consilier juridic la Consiliul Judetean Salaj. Petre Claudiu Platon a absolvit, în 2000, Facultatea de Drept din cadrul Universitatii de Vest „Vasile Goldis” din Arad, iar în 2009 un curs postuniversitar în domeniul securitatii nationale la Academia Nationala de Informatii.

ION IONEL GARLESTEANU (67 de ani) a mai candidat la sefia ANI si în anul 2012, concursul fiind castigat atunci de HORIA GEORGESCU. Garlesteanu a absolvit, în 1972, Facultatea de Stiinte Economice a Universitatii din Craiova. Este lector la Universitatea din Craiova.

Sursa foto: adevarul