Lupte intre Hezbollah si rebelii sirieni: 6 morti!

Trei combatanti ai HEZBOLLAHULUI libanez si trei REBELI SIRIENI au fost UCISI in ultimele 24 de ore in schimburile de focuri violente care s-au declansat la frontiera, au declarat duminica pentru AFP surse din partidul siit si din serviciile de securitate libaneze.

“Schimburile de focuri s-au intensificat duminica seara si trei combatanti sirieni au fost UCISI, alti 10 fiind raniti”, a indicat el, in timp ce HEZBOLLAH a confirmat MOARTEA a trei ‘martiri’ din randurile sale.

Citeste si: FASIA GAZA: SAPTE PALESTINIENI AU FOST UCISI IN ACEASTA DIMINEATA IN RAIDURI ISRAELIENE

Responsabilul a precizat ca MORTII si ranitii sirieni au fost transportati la un spital de campanie din Aarsal, o regiune libaneza cu populatie simpatizanta in majoritate a rebeliunii siriene.

Zona luptelor se situeaza intre Aarsal si regiunea siriana Qalamoun, de unde armata lui Bashar al-Assad, sprijinita de HEZBOLLAH, i-a alungat pe insurgenti la jumatatea lui aprilie, dupa luni de lupte inversunate.

Observatorul sirian al drepturilor omului (OSDH) a informat ca “doi combatanti ai Hezbollah au fost ucisi si mai multi — raniti”.

Potrivit acestei ONG, sute de rebeli sunt ascunsi in continuare pe colinele si in grotele muntilor Qalamoun dupa retragerea lor din sate si lanseaza de acolo cu regularitate atacuri impotriva pozitiilor regimului si ale HEZBOLLAH.

Citeste si: ISRAELUL ANUNTA RAIDURI SI CERE POPULATIEI SA EVACUEZE LOCUINTELE

Pozitii ale HEZBOLLAH au fost atacate din vara anului 2013 prin mai multe atentate ucigatoare, revendicate de grupuri care sustineau ca riposteaza la implicarea partidului siit in conflict.

Sursa foto: epochtimes-romania.com