Ministrul de interne ucrainean: in mai multe orase au loc lupte

LUPTE UCRAINA. Ministrul de interne ucrainean Arsen Avakov a anuntat sambata ca in mai multe orase din estul tarii au loc lupte, denuntand “o agresiune a Federatiei Ruse”, informeaza AFP.

LUPTE UCRAINA. Potrivit ministrului, LUPTE au loc in special la Kramatorsk, in provincia Donetk, unde “persoane necunoscute au deschis focul asupra administratiei locale”. “Politia a ripostat. Schimbul de focuri continua”, a spus el.

Citeste si: MILITANTI PRORUSI AU OCUPAT UN COMISARIAT DE POLITIE DIN ESTUL UCRAINEI

La Krasnai Liman, tot in provincia Donetk, “luptatori inarmati” au atacat politia cu “arme de fabricatie rusa AK100, care se afla numai in dotarea fortelor armate ruse”, a precizat ministrul.

LUPTE UCRAINA. “Autoritatile ucrainene considera evenimentele de astazi ca o agresiune externa a Federatiei Ruse”, a scris ministrul de interne ucrainean pe pagina sa de Facebook.

Sambata, activisti prorusi au declansat o adevarata ofensiva sambata in estul UCRAINEI, preluand practic controlul unei localitati si al sediului politiei din Donetk. Separatistii doresc anexarea regiunii Donetk la Rusia sau macar un referendum prin care sa obtina o mai mare autonomie regionala.

Sursa foto: jurnalul.ro