LUPTE VIOLENTE intre ARMATA IRAKIANA si STATUL ISLAMIC in orasul RAMADI

LUPTE VIOLENTE intre ARMATA IRAKIANA si jihadistii gruparii STATUL ISLAMIC (SI) au loc in jurul orasului RAMADI, centrul administrativ al provinciei Al-Anbar situat la circa o suta de kilometri vest de BAGDAD, relateaza AFP, citat de Agerpres.

Dupa o ofensiva puternica ce a permis trupelor guvernamentale sa patrunda marti in oras, avansul lor a fost incetinit considerabil de minele si masinile capcana amplasate de jihadistii ce duc o lupta de gherila in care mai folosesc lunetisti si atacatori sinucigasi, dar si localnici pe post de scuturi umane.

Minarea unor zone ale orasului a obligat armata sa-si schimbe tactica de lupta, fiind abandonat planul initial prin care se spera o recucerire rapida a acestei localitati strategice de unde trupele guvernamentale s-au retras in luna mai, dupa alte lupte grele care au durat trei luni.

CITESTE SI: STATUL ISLAMIC pierde teren! ISIS a pierdut 14% din teritoriul pe care il controla in 2014 – studiu

O eventuala recucerire a orasului RAMADI ar reabilita ARMATAT IRAKIANA, criticata adesea pentru lipsa de motivatie in lupta cu jihadistii. De multe ori unitati irakiene s-au retras pur si simplu din calea combatantilor islamisti, care au reusit astfel anul trecut sa cucereasca teritorii intinse ale Irakului, pe care le-au unit cu cele din Siria intr-un ‘califat’, reusind atunci sa ajunga pana aproape de capitala Bagdad.

Sursa foto: digitaljournal