Macel in Egipt, MAE atentioneaza asupra riscului de calatorie in aceasta tara

egipt_atentionare_mae

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) atentioneaza cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in Egipt sau se afla pe teritoriul acestui stat asupra faptului ca situatia de criza continua. Aproape 600 de oameni au murit in egipt in conflictele din ultimele doua zile.

De precizat ca Egiptul se pregateste vineri pentru o noua serie de confruntari, dupa ce Fratia Musulmana a lansat un apel pentru organizarea unui “mars al milioanelor”, “protesteste fata de lovitura de stat” pentru a-si exprima mania fata de dispersarea sangeroasa, la Cairo.

Dispersarea demonstratiilor din Cairo, in districtul Nasr City, zona Rabaa al Adaweiya precum si din Giza, in zona Pietii Al Nahda, a determinat ciocniri violente soldate cu sute de morti si mii de raniti.

MAE recomanda cetatenilor romani sa evite cu desavarsire zonele unde isi au sediile principalele institutii guvernamentale si partide politice, unde au loc proteste si sa evite implicarea in orice fel de manifestatii.

Incepand cu data de 14 august 2013, autoritatile egiptene au anuntat ca s-a instituit starea de urgenta si au fost impuse restrictii de circulatie.

Restrictiile de circulatie se aplica in 14 guvernorate, respectiv in Cairo, Giza, Alexandria, Suez, Ismailia, Assiut, Sohag, Beni Suef, Minya, Beheira, South Sinai, North Sinai, Fayoum si Qena. Este interzisa circulatia in intervalul orar 19.00 si 06.00. Starea de urgenta va fi valabila 30 de zile.

Cetatenii romani care se afla in aceasta tara sunt sfatuiti sa se adreseze Ambasadei Romaniei in Egipt si sa isi anunte prezenta in regiune, comunicand coordonatele personale, pentru a putea fi contactati in situatii de urgenta. 

Foto: abridgetoegypt.com