MACEL IN KENYA: Cel putin 147 de STUDENTI au fost OMORATI si 80 RANITI in campusul unei universitati. UPDATE

Cel putin 70 de studenti au fost ucisi, 80 au fost raniti, iar aproximativ 500 au fost eliberati in urma atacului comis de membri ai grupului terorist Al-Shabaab, afiliat al Qaida, intr-o universitate din nordul Kenyei.

UPDATE: Cel putin 147 de persoane, in majoritate studenti, au fost ucise joi in atacul armat impotriva Universitatii kenyene din Garissa (est) comis de islamisti somalezi shebab, potrivit unui nou bilant comunicat de Centrul national pentru gestionarea catastrofelor (NDOC), citat de AFP.

“Moartea a 147 de persoane a fost confirmata“, a continuat NDOC pe contul sau de Twitter.

In plus, cel putin 79 de persoane au fost ranite, a anuntat Ministerul de Interne care a confirmat, de asemenea, pe contul sau de Twitter ca “asediul s-a incheiat” la Garissa. Potrivit ministerului, “587 de persoane au fost evacuate” de la universitate.

Stire initiala

Cel putin patru teroristi au murit in schimburi de focuri cu fortele de ordine.

Ministrul kenyan de Interne, Joseph Nkaissery, a declarat ca numarul mortilor ar putea creste, in contextul in care militarii perchezitioneaza toate anexele Universitatii Garissa, situata in nordul tarii. Operatiunile militare in campusul universitar continua, a mai precizat acesta.

CITESTE SI: YEMEN: AL QAIDA a atacat o INCHISOARE si a eliberat peste 300 de detinuti. 7 oameni au MURIT in confruntari

Atacul armat a fost revendicat de organizatia islamista Al-Shabaab, afiliata retelei teroriste al Qaida.Teroristii luasera ostatici 815 studenti, iar autoritatile au reusit sa salveze cel putin 500. Zeci de studenti au fost executati sumar dupa ce le-au raspuns teroristilor ca erau crestini.

Organizatia sunnita Al-Shabaab este activa in Somalia si Kenya, fiind afiliata retelei teroriste al Qaida.

CITESTE SI: RAZBOI IN YEMEN: Zeci de CIVILI UCISI si SUTE DE RANITI dupa bombardamentele coalitiei arabe

Sursa foto www.theguardian.com