MACOVEI: Am votat pentru cote obligatorii de refugiati. Am intrat in Europa, asta inseamna ca avem si obligatii, si drepturi

Europarlamentarul MONICA MACOVEI a anuntat ca a votat pentru cotele obligatorii de refugiati pentru toate statele impuse de Uniunea Europeana. “Am intrat in Europa, asta inseamna ca avem si obligatii, si drepturi”, a spus liderul M10.

“Romania va primi bani. Intre 2014-2016, exista prevazut 1 miliard de euro pentru tarile care iau refugiati, tocmai pentru a nu fi ceva impovarator, mai ales ca este criza economica inca in multe tari. Deci, vom crea si locuri de munca. 

Vorbim de refugiati politici, de cei care fug din calea raboaielor, a persecutiilor si a mortii. Ei vor sta in tabere de refugiati, nu vor fi liberi sa circule. Si acolo trebuie sa se faca trierea: intre refugiatii economici, intre refugiatii politici si intre acei agenti care vin din Statul Islamic cu intentia sa comita acte teroriste.Trebuie sa fim realisti: vor fi si astfel de persoane infiltrate intre refugiati. Serviciile de informatii din toata Europa sa-si faca treaba.

CITESTE SI: Ce SANCTIUNI poate primi ROMANIA daca nu accepta cota obligatorie de REFUGIATI

Suntem o tara de 18-20 de milioane de oameni. 6.300 de refugiati reprezinta o problema? Este rusinos, e dezonorant pentru noi sa spunem ca nu suntem capabili sa-i primim, in conditiile in care primim si bani pentru asta.

Cotele se vor stabili exact de catre Consiliul European, adica de statele membre, pe 14 septembrie. Sper sa ia o decizie comuna, pentru ca sunt si alte tari care se opun, o decizie comuna pentru a imparti acesti refugiati, pentru a fi un efort comun, solidar al statelor.

In Rezolutia votata de Parlamentul European mai este un lucru important – intentia Uniunii Europene este ca multi dintre ei – dupa ce are grija de ei, sunt dusi la doctor daca au nevoie – sa fie realocati in state (state arabe daca vin din zona aceea), in care viata nu le este pusa in pericol.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS A RESPINS COTELE OBLIGATORII DE REFUGIATI IMPUSE DE CE ROMANIEI

Un principiul la care eu tin foarte mult: cine vine sa stea in Europa trebuie sa respecte regulile europene. E firesc: noi iti protejam viata, te primim cu drag, dar respecta-ne regulile!”, se arata intr-un comunicat de presa al MONICAI MACOVEI remis B1 TV. 

Sursa foto b1