MACOVEI, despre alegere primarilor in doua tururi: IOHANNIS face blat cu PSD, iar CIOLOS e seful unui guvern PSD

Liderul M10, MONICA MACOVEI lanseaza un atac dur la adresa presedintelui IOHANNIS si a premierului CIOLOS, in contextul dicutiilor pe tema alegerilor primarilor dintr-un singur tur sau doua tururi. 

”Romania asista siderata la o targuiala ca la piata intre un Presedinte care uita ca este presedintele tuturor, nu al unui partid, un premier care a aratat deja ca se razgandeste peste noapte si un Liviu Dragnea, condamnat in prima instanta pentru frauda electorala, care se doreste arbitrul alegerilor din Romania. Domnul CIOLOS a declarat ca vrea sa se consulte cu partidele inainte de a propune o solutie pentru revenirea la alegerea primarilor in doua tururi. Sa se consulte cu Dragnea, condamnat penal, in fond, pentru frauda electorala?”, se arata intr-un comunicat al M10, citat de Agerpres. 

Sursa foto: CIOLOS, despre ALEGEREA PRIMARILOR in doua tururi: Studiem toate posibilitatile

MONICA MACOVEI sustine ca alegerile in doua tururi pentru primari sunt corecte, necesare si posibile. 

”Domnul IOHANNIS ne spune ca alegerea primarilor in doua tururi ‘i se pare o idee buna’, ca si cum rolul lui e de a evalua ideile celor care l-au votat. Alegerile in doua tururi pentru primari sunt corecte, necesare si posibile si trebuie revenit la acest sistem imediat, fara targuieli politice”, a declarat MACOVEI. 
In acest context, partidul M10 ii reaminteste presedintelui IOHANNIS ca a castigat alegerile prezidentiale candidand impotriva PSD si ca l-a numit pe DACIAN CIOLOS dupa ce prim ministrul PSD a fost demis de vocea strazii. 

”Alegerile intr-un singur tur avantajeaza in acest moment partidele mari, care au primari in functie, in principal, PSD. Acelasi PSD, care a luat primari cu japca prin ordonanta traseistilor, declarata neconstitutionala. PSD si-a pastrat primarii traseisti, aratand, inca o data, dispretul fata de lege. PNL e pur si simplu ipocrit cerand atat de tarziu alegeri in doua tururi de scrutin, impartind vina mentinerii acestui sistem de alegeri alaturi de PSD”, se mai arata in comunicatul M10. 

”Cerem domnilor IOHANNIS si CIOLOS sa inceteze sa protejeze interesele partidului condus de Dragnea. E rusinos sa vorbesti de democratie si sa negociezi cu partidul condus de un condamnat penal in fond pentru frauda electorala si cu partidul care si-a marit numarul de primari printr-o ordonanta neconstitutionala”, mai afirma MACOVEI.

CITESTE SI: IOHANNIS: ALEGEREA PRIMARILOR IN DOUA TURURI ESTE UNA FOARTE BUNA

Astfel, reprezentantii M10 sustin ca daca nu se va trece la alegerea primarilor din doua tururi, acest lucru va fi un indiciu ca „presedintele IOHANNIS face blat cu PSD, iar  CIOLOS e seful unui guvern PSD”. 

”Pacalesc lumea iar asta va fi foarte greu de tolerat”, se mai arata in comunicatul M10. 

Sursa foto: dcnews