MACOVEI, despre Basescu: “Mi-a propus sa devin PREMIER”

Situatia tensionata dintre MONICA MACOVEI si TRAIAN BASESCU se amplifica pe zi ce trece. Intr-un interviu acordat jurnalistilor Romania Libera, Macovei a facut cateva dezvaluiri surprinzatoare.

Aceasta a declarat ca a fost cautata de “emisari” ai presedintelui, care au rugat-o sa-si amane anuntul privind CANDIDATURA la presedintie, fiindca ar fi existat intentia de a i se propune sa CANDIDEZE din partea PMP, arata sursa citata de psnews.

Citeste si: MONICA MACOVEI: NU AM FACUT PARTE DIN STRUCTURILE SERVICIILOR SECRETE

In ceea ce priveste declaratia presedintelui ca nu a mai vrut sa o propuna ca ministru al Justitiei dupa 2008, MACOVEI sugereaza ca TRAIAN BASESCU nu spune adevarul. Europarlamentarul face o istorie a propunerilor pe care le-a primit de la Cotroceni: in 2007 sa fie consiliera prezidentiala, in 2008 sa fie ministra Justitiei, inaintea aliantei de guvernare PSD-PDL, in criza guvernamentala 2009 sa fie premier.

“Ma surprind afirmatiile presedintelui prin care doreste sa rescrie trecutul, pentru ca faptele stau cu totul altfel. In 2007, dupa ce am fost dati afara din Guvern de Tariceanu, presedintele mi-a propus sa fiu consilier prezidential cu rangul cel mai inalt la Cotroceni. Am fost nevoita sa refuz pentru ca aveam deja un contract international de onorat.

In 2008, atat domnul Boc, cat si domnul BASESCU mi-au propus in campania electorala sa fiu ministru al Justitiei in guvernul de dupa alegeri. Am acceptat, dar, ulterior, a fost numit Catalin Predoiu. Presedintele mi-a spus ca PSD, care a intrat in guvern alaturi de PDL, nu m-a vrut”, a declarat MACOVEI.

Citeste si: MONICA MACOVEI, DESPRE SUSPENDAREA PRESEDINTELUI: NU INSULTATI INTELIGENTA ROMANILOR

MONICA MACOVEI a demisionat din PDL pentru a candida ca independent presedintele TRAIAN BASESCU afirmand public ca nu o sustine in demersul sau.