MACOVEI ii cere lui IOHANNIS sa RETRIMITA in Parlament LEGEA ALEGERILOR LOCALE

Europarlamentarul MONICA MACOVEI, presedintele M 10, a declarat joi, intr-o conferinta de presa la Cluj-Napoca, ca-i cere presedintelui Klaus IOHANNIS sa retrimita in Parlament legea privind alegerile locale, deoarece primarii si presedintii consiliilor judetene trebuie sa fie alesi in doua tururi de scrutin.

Doresc sa incep cu o revendicare, o solicitare pe care am facut-o presedintelui Iohannis, anume sa retrimita in Parlament Legea alegerilor locale, pentru ca asa cum s-a votat, primarii sunt alesi din primul tur, ceea ce inseamna ca pot fi alesi cu 12-15%, iar presedintii de consilii judetene sunt alesi, potrivit noii legi, dintre consilierii judeteni, nu mai sunt alesi de cetateni. Asta face ca reteaua de baroni locali sa continue sa existe, asta face ca reprezentativitatea primarilor si a presedintilor de consilii judetene sa fie foarte mica si asta duce la lista oricarei competitii de proiecte in folosul comunitatii”, a mentionat MONICA MACOVEI.

CITESTE SI: MONICA MACOVEI il acuza pe PONTA ca a adus ”JIHADUL” impotriva MICILOR PRODUCATORI

Aceasta a spus ca in scrisoarea pe care i-a trimis-o intre cele doua tururi de scrutin candidatului la Presedintie KLAUS IOHANNIS era si un punct referitor la alegerea primarilor si presedintilor de consilii judetene in doua tururi, lucru pe care IOHANNIS l-ar fi acceptat.

Unul din cele 10 puncte ale scrisorii pe care i-am trimis-o domnului Iohannis intre turul 1 si 2, spunandu-i ca daca le accepta, atunci indrum electoratul sa-l voteze in turul 2, este acesta: alegerea primarilor si a presedintilor de consilii judetene in doua tururi. Plus scaderea pragului electoral, plus limitarea la doua mandate. E punctul 8 din cele 10 puncte ale scrisorii. Ne amintim cu totii cum a spus ca accepta aceste solicitari cu bucurie, am citat, ca atare astept si eu cu nerabdare sa retrimita legea in Parlament“, a completat MONICA MACOVEI.

CITESTE SI: MACOVEI someaza PNL sa-si precizeze pozitia fata de MODIFICARILE facute de PSD la Codul de Procedura Penala

Potrivit europarlamentarului MONICA MACOVEI, “daca se mentine acest sistem cu alegerea din primul tur, reteaua de baroni locali si de furat din banul public ramane neatinsa”.

Sursa foto www.psnews.ro