Macovei: Pentru sanatatea DEMOCRATIEI e important ca PUTEREA sa fie IMPARTITA, sa nu ramana toata la PSD

monica macovei, situatie tensionata, declaratie de presa, europarlamentar, asociatia M10,

Monica Macovei are convingerea ca intr-o DEMOCRATIE reala este important sa existe un echilibru intre fortele politice de stanga si de dreapta.  Europarlamentarul PDL a lansat un apel catre electorat sa “imparta PUTEREA” si sa nu o lase doar in mainile PSD.

“Impartiti puterea! PSD detine majoritatea in Parlament, conduce Guvernul si are peste 90% din administratia locala (…) E important ca puterea sa fie impartita in doua — stanga, dreapta—, pentru ca o tara in care toata puterea este la un singur partid devine o dictatura, cea a partidului unic. De aceea chemarea mea este sa impartiti puterea, sa nu o dati unui singur partid (…) Ganditi-va bine daca vrem sa ramanem o democratie, daca vrem ca sa existe un echilibru in tara asta”, a declarat Monica Macovei intr-o conferinta de presa organizata la Sfantu Gheorghe.

Citeste si: MACOVEI il face PRAF pe PONTA, dupa plimbarea cu barca din Teleorman

Macovei a indemnat electoratul sa voteze dreapta si presedintia Romaniei, nu doar la europarlamentare, exprimandu-si convingerea ca fortele politice aflate acum in opozitie vor reusi in cele din urma sa ajunga la un consens in ce priveste un candidat comun.

“Eu va spun ca o sa ne unim, prin fuziune sau prin alianta, inca nu stim pentru ca nu ne-am asezat la discutii (…) Eu cred ca va fi un candidat unic de dreapta la presedintia Romaniei. E musai, cum spun ardelenii, e musai sa ne unim fortele pana la prezidentiale, trebuie sa iesim cu un candidat de dreapta”, a spus europarlamentarul democrat-liberal.

Monica Macovei s-a intalnit cu membri si simpatizanti PDL din judetul Covasna, la reuniune fiind prezent si Dragos David, aflat pe lista PDL pentru Parlamentul European.

Sursa foto: paginadepolitica.ro