MACOVEI: Sa nu ne surprinda o ALIANTA PSD-PMP. BASESCU NU MAI E UN LUPTATOR ANTICORUPTIE

MONICA MACOVEI a facut o serie de dezvaluiri despre tactica pe care o are TRAIAN BASESCU. Fost ministru PDL, Macovei considera ca PMP PREGATESTE O ALIANTA CU PSD, totul pentru o coalitie impotriva DNA.

“Acum, Traian Basescu si-a dezamagit electoratul, pentru ca este IMPOTRIVA LUPTEI ANTICORUPTIE – o denumeste apararea drepturilor omului, adica DREPTURILE INCULPATILOR -, impreuna cu PSD. Au acelasi discurs. Daca ne uitam pe scena politica, PSD SI TRAIAN BASESCU DAU IN DNA.

Nu este exclus sa vedem o ALIANTA INTRE PMP SI PSD, pentru ca impreuna acum fac acest lucru: sunt IMPREUNA IMPOTRIVA JUSTITIEI. Sub diverse pretexte: ca sunt abuzuri, ca nu stiu ce se intampla. Noi vedem dosarele, vedem ca sunt probe in ele, vedem rata de condamnare – unii sunt achitati, e normal, dar rata de condamnare este peste media europeana in dosarele DNA. In clipa in care Traian Basescu si cu PSD lupta impotriva DNA si a justitiei, si-a dezamagit electoratul si nu mai este ce-a fost, tot ce a insemnat el pentru oamenii care l-au votat, l-au sustinut, l-au iubit, au fost langa el in momente grele.

CITESTE SI: BASESCU: ROMANIA NU MAI E CONDUSA DE POLITICIENI, CI DE PROCURI, MAGISTRATI

Tocmai din acest motiv, ca-i uneste acest lucru – “nu vrem sa fim cercetati” si sunt impotriva DNA -, sa nu ne surprinda o alianta cu PSD in 2016, chiar daca acum da in PSD. Am invatat si noi ca “prietenii” din politica se cearta la TV si fac afaceri in spate (…).

Macovei spune ca NU VA COLABORA CU TRAIAN BASESCU, asa cum a lasat sa se inteleaga fostul presedinte.

Despre declaratia ca ar face alianta cu M10 – Eu va spun cum le-am citit eu (declaratiile lui Traian Basescu, n.n.). Primul lucru, a vrut sa induca in mintea multora ideea ca poate facem alianta – si stim ca multi tocmai sunt dezamagiti de el, din cauza ca nu mai este un luptator impotriva coruptiei, ci ii apara pe unii dintre cei anchetati – si sa-i indeparteze pe acesti oameni de M10. A vrut sa produca efectul invers. Sa zica: daca se aliaza cu mine, sa vedeti ca nu mai intra la voi cei care cred in anticoruptie si in lupta pentru o justitie dreapta. Deci, sa impiedice lumea sa vina la noi, la M10. Lumea care a crezut in el si crede in mine in continuare, pentru ca eu am fost consecventa cu anticoruptia.

CITESTE SI: BASESCU: PARCHETUL GENERAL A FOST TRANSFORMAT INTR-UN INSTRUMENT DE LUPTA POLITICA IMPOTRIVA MEA

Un al doilea efect este, probabil, ca incerce sa opreasca plecarile din PMP, care sunt destul de multe. Pe ideea ca: o sa ne aliem cu M10 si stati aici, ca o sa fim mai multi si mai buni si mai frumosi.â

Foarte multi au plecat din PMP in ziua alegerilor, cand au ales-o pe doamna Udrea (…) Vedem ca domnul Basescu o apara. Si eu sunt stupefiata, ca si multa lume, de-asta spun de dezamagire.

Traian Basescu ataca DNA, ataca SRI, cu care a lucrat (…). Nu mai este consecvent. El nu mai este luptatorul anticoruptie. S-a incheiat. Din pacate, nu mai este. De-asta spun ca si-a dezamagit electoratul.”, a spus Macovei la Adevarul Live.

Sursa foto: Mediafax