MACOVEI solicita procurorului general sa-l cheme pe SOVA ca MARTOR in Dosarul Mineriada

MONICA MACOVEI ii cere lui DAN SOVA sa-si retraga afirmatiile potrivit carora a anchetat oameni la Mineriada din 1990. In plus, europarlamentarul doreste ca procurorul general, Tiberiu Nitu, sa-l cheme ca martor pe SOVA in dosarul Mineriada.

„Ii solicit lui Dan Sova sa isi retraga afirmatiile ca am anchetat oameni la Mineriada din 1990 si sa faca publice numele procurorilor care au agresat oameni la Magurele. De asemenea, ii solicit lui Tiberiu Nitu sa-l cheme pe Dan Sova in calitate de martor in dosarul Mineriada“, a scris Macovei, pe blogul sau.

Citeste si: Logica marca PSD. GEOANA compara cazul BASESCU-MONDIAL cu MINERIADELE!

Europarlamentarul respinge acuzatiile lui Sova ca ar fi anchetat oameni care au participat la manifestatia din 1990.

 „Daca Dan Sova era interesat de adevar, ar fi gasit imediat, pe internet si in arhivele ziarelor din anii ’90, documente si marturii care dovedesc nu numai ca in timpul Mineriadei din iunie 1990 nu i-am anchetat pe oamenii care au participat la demonstratia din Piata Universitatii, ci ca, in calitate de procuror, i-am scos pe multi de sub urmarire penala, iar pe altii, in calitate de avocat, i-am reprezentat in instanta sa isi apere drepturile dupa ce au fost retinuti sau arestati ilegal de alti procurori.

Citeste si: 13 iunie, semnificatii istorice: In 1990 a inceput cea de-a treia mineriada, cea mai sangeroasa dintre toate

Am cerut si anchetarea celor care, in opinia mea, au fost vinovati de lipsire ilegala de libertate prin retinerea si arestarea unor oameni nevinovati“, mai scrie Macovei.

MACOVEI insinueaza ca fostul ministru al Transporturilor este manipulat de trustul fondat de Dan Voiculescu.

 „In fata dovezilor care arata fara putinta de tagada ca nu am anchetat oameni la Mineriada din 1990, ci, dimpotriva, am cerut eliberarea lor, ii solicit lui Dan Sova sa isi retraga afirmatiile calomnioase la adresa mea si sa-si ceara scuze public. Ca om politic, Dan Sova are acum oportunitatea sa admita ca a fost manipulat de Antena 3, cum de altfel s-a mai intâmplat“, a mai precizat Macovei.