CERERILE DNA de ARESTARE pentru MADALIN VOICU si NICOLAE PAUN au ajuns la Camera Deputatilor. UPDATE

Deputatul PSD MADALIN VOICU s-a prezentat miercuri la Directia Nationala Anticoruptie, fiind citat de procurori.

UPDATE 18.10: Cererile DNA de retinere si arestare pe numele deputatilor Madalin Voicu si Nicolae Paun, impreuna cu dosarul, au ajuns la Camera Deputatilor in jurul orei 17.45. Conducerea Camerei Deputatilor se reuneste pentru a lua act de acestea si a le trimite la Comisia Juridica pentru aviz. ​

Procurorii anticoruptie solicita arestarea lui MADALIN VOICU si NICOLAE PAUN, cei doi parlamentari fiind acuzati de o serie de infractiuni, printre care deterunare de fonduri, trafic de influenta si spalare de bani, in calitate de membri in conducerea Asociatiei Partida Romilor Pro Europa. Prejudiciul in dosar se ridica la 28 milioane lei. 

UPDATE 13:54:  Procurorii DNA cer arestarea deputatilor MADALIN VOICU si NICOLAE PAUN, acuzati de o serie de infractiuni, printre care deterunare de fonduri in valoare de 12 milioane de lei, trafic de influenta si spalare de bani, in calitate de membri in conducerea Asociatiei Partida Romilor Pro Europa.

Nicolae Paun, presedinte al Asociatiei Partida Romilor Pro Europa, este acuzat de:

Madalin Voicu este acuzat de infractiunile: 

Stire initiala

VOICU a declarat la iesire din sediul DNA ca el si alte persoane au calitatea de suspecti si ca acuzatiile procurorilor anticoruptie se refera la mai multe infractiuni, inclusiv spalare de bani.

Intrebat care sunt acuzatiile procurorilor, MADALIN VOICU a spus: “Sunt multe, cu spalare de bani”.

“Domnul procurorul Tulus m-a rugat sa ne intalnim pentru detaliere. Le-am promis ca o sa colaboram si ca o sa existe un dialog legat de ceea ce cerceteaza domniile lor si urmeaza sa ne reintalnim. (…) Toti suntem in aceeasi situatie, suntem suspecti. Se face o ancheta pe care eu, sincer sa fiu, pot sa o inteleg, ca nu e numai la Partida Romilor. Anchete se fac peste tot, la toate institutiile. Au ajuns probabil la “P” si Partida Romilor e in vizor”, a sustinut MADALIN VOICU.

 

Sursa foto: evz