Comisia Juridica, aviz pozitiv pentru ARESTAREA lui MADALIN VOICU si NICOLAE PAUN. UPDATE

Comisia juridica a Camerei Deputatilor se reuneste, luni, pentru a analiza cererile cu privire la RETINEREA si ARESTAREA PREVENTIVA a deputatilor MADALIN VOICU si NICOLAE PAUN si pentru a face rapoarte pe aceste solicitari. Sedinta este programata sa inceapa la ora 10,30, informeaza Agerpres.

UPDATE 12.00: Comisia Juridica a dat avizat favorabil solicitarea DNA cu privire la retinerea si arestarea preventiva a parlamentarului NICOLAE PAUN. Rezultatul votului: 13 votrui pentru, 2 impotriva si 3 abtineri.

UPDATE 11.45:  Comisia juridica a Camerei Deputatilor a avizat pozitiv solicitarea DNA cu privire la retinerea si arestarea preventiva a parlamentarului PSD MADALIN VOICU. Raportul este unul consultativ, iar o decizie finala va fi luata in plenul Camerei Deputatilor. Un vot in acest sens ar putea fi dat miercuri, potrivit Realitatea TV. 10 pentru si 8 impotriva – rezultatul votului.

STIRE INITIALA

Deciziile Comisiei juridice in astfel de cazuri sunt consultative, hotararea fiind luata de plenul Camerei Deputatilor. Materialul probator este continut in 19 volume, adica aproximativ 4.900 de pagini, fiind vorba de un dosar comun pentru cei doi deputati.

Deputatul PSD MADALIN VOICU a venit joi si vineri la Camera Deputatilor, insotit de trei avocati, pentru a studia dosarul, el sustinand ca este „agatat fara niciun fel de vina”. Deputatul social-democrat a afirmat ca nu o sa roage sau sa influenteze colegii, iar in plenul Camerei Deputatilor la votul final asupra cererii DNA o sa isi spuna punctul de vedere.

Deputatul minoritatilor nationale NICOLAE PAUN nu a facut niciun fel de declaratii la Parlament. Potrivit unor surse, el si-ar fi studiat dosarul la Comisia juridica, insa nu a vorbit cu jurnalistii.

CITESTE SI: STENOGRAME SOC NICOLAE PAUN: BAG CUTITU’ IN PROCURORI! MA P… PE EI

Procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a cerut miercuri sesizarea presedintelui Camerei Deputatilor pentru incuviintarea retinerii si arestarii preventive a deputatilor MADALIN VOICU si NICOLAE PAUN. MADALIN VOICU este acuzat de TRAFIC de INFLUENTA, FALS in DECLARATII si SPALARE de BANI, toate in forma continuata.

NICOLAE PAUN, presedinte al Asociatiei Partida Rromilor Pro Europa, este acuzat de folosire sau prezentarea cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, avand ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene, schimbare, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor europene, deturnare de fonduri, spalare a banilor, efectuare de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, atributia sau insarcinarea pe care o indeplineste o persoana ori incheierea de tranzactii financiare, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, cumparare de influenta, influentare a declaratiilor, toate in forma continuata, informeaza sursa citata.

Sursa foto: jurnalul