MADE in ROMANIA: Persoanele chemate sa ajute soferul unui TIR RASTURNAT au furat baxurile de bere imprastiate pe sosea

Politistii doljeni au intocmit dosar pentru furt calificat dupa ce un tir incarcat cu bere s-a rasturnat intre localitatile Racarii de Sus si Racarii de Jos, iar mai multe persoane, chemate de soferul autotrenului ca sa-l ajute, au fugit cu baxuri de bere pe camp sau le-au incarcat in masinile lor, informeaza Mediafax.

Potrivit politistilor, accidentul a avut loc sambata dimineata, intre localitatile doljene Racarii de Sus si Racarii de Jos, soferul tirului, in varsta de 28 de ani, din judetul Olt, pierzand controlului volanului si rasturnandu-se in afara carosabilului.

CITESTE SI: Bacau: Un MORT si un RANIT dupa ce masina in care se aflau s-a ciocnit cu un tir 

Tirul era incarcat cu bere si se deplasa de la Timisoara spre Bucuresti. La fata locului au ajuns mai multi politisti care au constatat ca soferul nu era ranit si ca nici o alta masina nu fusese implicata in accident. Oamenii legii l-au sfatuit pe sofer sa solicite un alt transport pentru preluarea incarcaturii, iar la fata locului a fost chemata o macara pentru a ridica tirul rasturnat.

De asemenea, politistii l-au avertizat pe sofer sa nu lase incarcatura nesupravegheata, insa acesta a ignorant sfaturile oamenilor legii, iar sambata seara, in timp ce astepta sa soseasca macaraua, a apelat la mai multi localnici pentru a-l ajuta sa separe sticlele sparte de cele bune si sa mute baxurile de bere din autotrenul rasturnat in altul, ajuns la fata locului.

Localnicii care au venit sa-l ajute pe sofer au inceput insa sa fuga cu baxurile de bere pe camp sau chiar sa le incarce in masinile lor. Politistii care se deplasau la fata locului cu macaraua solicitata pentru a repune tirul pe roti au prins in flagrant cinci barbati care incercau sa fuga cu baxuri de bere.

CITESTE SI: CAMION plin cu BALAST, RASTURNAT pe un drum din judetul BOTOSANI 

”Politistii desfasoara cercetari pentru stabilirea cu exactitate a tuturor persoanelor implicate, in cauza fiind intocmit dosar penal pentru furt calificat. Mai multe persoane au fost duse la sediul Politiei pentru audieri” a declarat Amelia Caprarin, purtatorul de cuvant Politiei Judetene Dolj.

Prejudicul in acest caz urmeaza sa fie stabilit de firma transportatoare. Un incident similar a avut loc in judetul Dolj si in 2011, cand aproximativ 100 de localnici au furat bauturi dintr-un tir rasturnat.

Sursa foto: realitatea.net