MADE in ROMANIA: Politicieni puscariasi aflati, in continuare, pe statele de plata ale Parlamentului

Gheorghe Netoiu si Monica Iacob Ridzi sunt condamnati definitiv de justitie la pedepse cu inchisoarea, sunt deja incarcerati, dar continua sa beneficieze de sumele forfetare alocate cabinetelor parlamentare din colegiile din care provin. Acest lucru se intampla din cauza ca locurile lor nu au fost inca vacantate, asta chiar daca Gheorghe Netoiu este condamnat deja de un an (spre deosebire de Monica Iacob Ridzi, a carei condamnare definitiva are doar cateva saptamani).

„Nu avem ce face. Cand este vorba de un deputat care este condamnat definitiv, mandatul se vacanteaza dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) ne trimite adresa prin care suntem informati oficial despre condamnarea definitiva. In cele doua cazuri, Gheorghe Netoiu si Monica Iacob Ridzi, nu a venit inca nimic de la ICCJ”, a declarat Florin Iordache (PSD), vicepresedinte al Camerei Deputatilor, pentru Cotidianul.ro. Adresele vin de la ICCJ pentru deputatii (sau senatorii) condamnati definitiv pentru ca aceasta este instanta care judeca parlamentari. Totusi, exista si exceptii si aici avem cazul lui Gheorghe Netoiu, care a primit sentinta definitiva de la Curtea de Apel. Este posibil ca judecatorii de aici sa nu stie procedura si sa nu fi trimis la ICCJ documentele necesare. Cei doi nu mai primesc indemnizatia de deputat, dar primesc suma forfetara pentru cabinetul parlamentar din colegiul din care provin.

CITESTE SI: IMAGINI cu CELULA in care a stat MONICA IACOB RIDZI la Penitenciarul Gherla, prezentate de ANP. FOTO in articol 

Plata sumelor forfetare nu reprezinta insa singura anomalie. Cum mandatele celor doi nu au fost vacantate, Gheorghe Netoiu si Monica Iacob Ridzi sunt calculati la cvorumul parlamentar. Situatia este identica si in cazul deputatilor aflati in arest preventiv sau in arest la domiciliu si care nu au cum sa fie prezenti la lucrarile plenului Camerei. Este vorba de Elena Udrea, aflata in arest preventiv, si de Mircea Rosca, aflat acum in arest la domiciliu. Si cei doi sunt trecuti in cvorum si primesc suma forfetara pentru cabinetul parlamentar din colegiu. Ar mai fi si cei care se afla sub control judiciar: Vlad Cozma si Sebastian Ghita. Conform calculelor facute de cei de la Cotidianul.ro, cvorumul de sedinta si pentru adoptarea legilor organice ar cobori de la 199 la 196 de deputati, iar suma economisita lunar ar fi de 30.000 de lei.

CITESTE SI: ROBERT CAZANCIUC: INCHISOAREA nu este HOTEL

Sursa text: cotidianul.ro