MAE: 1.000 de romani in zona afectata de INUNDATII din Bulgaria

Ambasada Romaniei de la Sofia estimeaza, pe baza apelurilor telefonice, ca numarul ROMANILOR afectati de INUNDATIILE de pe litoralul bulgaresc este de aproximativ 1.000 de persoane, potrivit Ministerului de Externe.

Guvernul roman anunta ca un grup de lucru format din reprezentanti ai Ministerului de Interne si ai Ministerului de Externe “gestioneaza” situatia in care se afla ROMANII blocati in statiunea bulgara Albena.

Citeste si: 200 DE TURISTI ROMANI AU FOST EVACUATI DIN ALBENA

Guvernul mai informeaza ca in drum spre zona afectata se deplaseaza o echipa mobila a ambasadei, formata din primul colaborator al misunii diplomatice romane la Sofia si atasatul de afaceri interne, si ca la nivelului Departamentului consular al MAE sunt pregatite doua echipe mobile consulare care se vor deplasa la fata locului, daca situatia o va impune.

“Din datele obtinute de la Centrul Operativ al Ministerului de Interne bulgar rezulta ca drumurile din Bulgaria sunt practicabile, iar, in zonele unde sunt restrictii de viteza sau se circula pe o singura banda, politia bulgara se afla la fata locului si dirijeaza traficul rutier.

Drumul dinspre Albena spre Romania este practicabil si se recomanda revenirea in tara pe traseuls Albena –  Balchik – Durankulak – Vama Veche. In situatia in care traficul se aglomereaza pe ruta mai sus mentionata, se recomanda ca rezerva traseul Albena  – Dobrich – General Tosevo – Kardam – Negru Voda”, se arata intr-un comunicat.

Citeste si: GUVERNUL II AJUTA PE SINISTRATII ROMANI DIN STATIUNEA BULGAREASCA ALBENA

Ministrul delegat pentru Turism, Florin Jianu, s-a deplasat de urgenta in statiunea bulgara Albena, unde mai multi TURISTI ROMANI sunt blocati in urma INUNDATIILOR, pentru evaluarea situatiei si prime decizii in vederea repatrierii acestora.

MAE ii informeaza pe cetatenii ROMANI aflati in situatii deosebite in statiunile bulgaresti afectate de recentele INUNDATII pot apela telefonul de urgenta al ambasadei: 00359 879 440 758.

Sursa foto: digi24.ro