MAE a emis o ATENTIONARE DE CALATORIE pentru romanii care vor sa plece in ISRAEL si TERITORIILE PALESTINIENE

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) recomanda cetatenilor romani sa EVITE in aceasta perioada DEPLASARILE in ISRAEL si TERITORIILE PALESTINIENE care nu sunt necesare, avand in vedere recentele evolutii de securitate din spatiul Orientul Apropiat, potrivit unui comunicat al institutiei.

Totodata, MAE informeaza ca ALERTELE DE CALATORIE pentru ISRAEL si TERITORIILE PALESTINIENE de pe site-ul MAE au fost actualizate marti, in sensul ridicarii nivelului de alerta.

Citeste si: RAIDURI ISRAELIENE IN FASIA GAZA: cel putin 13 MORTI

“Ministerul Afacerilor Externe recomanda insistent cetatenilor romani aflati in prezent in ISRAEL si TERITORIILE PALESTINIENE sau care se indreapta deja catre aceste destinatii sa isi anunte prezenta la misiunile diplomatice din zona, fie prin utilizarea aplicatiei MAE «Calatoreste in siguranta», fie prin anuntarea la urmatoarele coordonate: Ambasada Romaniei in Statul Israel (email: consul_romania@bezeqint.net, office_romania@bezeqint.net sau tel. 00972-54 5643279); Oficiul de Reprezentare a Romaniei la Ramallah–Palestina (email: romofficeramallah@gmail.com sau tel. +972 549 209152)”, se mai arata in comunicat.

Citeste si: ISRAELUL a mobilizat 40.000 de rezervisti. Posibila ofensiva terestra in FASIA GAZA

Totodata, MAE sfatuieste cetatenii romani aflati in ISRAEL sa urmeze instructiunile de securitate destinate populatiei civile si sa acorde atentie alertelor locale, precizand ca informatii suplimentare pot fi obtinute de pe site-ul www.oref.org.il.