MAE a primit o SOLICITARE ca PREMIERUL UNGARIEI sa fie INTERZIS IN ROMANIA

MAE a primit astazi o solicitare ca premierul Ungariei VIKTOR ORBAN sa fie declarat PERSONA NON GRATA si sa i se interzica astfel accesul pe teritoriul Romaniei. Cererea a fost facuta de deputatul BOGDAN DIACONU, presedintele Partidului Romania Unita (PRU), relateaza site-ul stiripesurse.

”Un motiv suficient in acest sens il reprezinta ascunderea si protejarea de catre Guvernul de la Budapesta a infractorului urmarit international MARKO ATTILA”, isi justifica liderul nationalist solicitarea.

Potrivit lui Diaconu, ”Viktor Orban doreste sa tina un discurs sambata la Tabara de Vara de la Baile Tusnad, iar Romania are si DATORIA, si DREPTUL sa refuze sa fie scena declaratiilor inflamatorii ale unui premier care nu respecta nici justitia, nici suveranitatea statului roman”.

CITESTE SI: KELEMEN HUNOR reclama in SUA cazul fostului deputat MARKO ATTILA

Pentru ca MAE sa nu poata invoca imposibilitatea de a-l interzice pe Orban in Romania, liderul PRU mai ofera o cale de a solutiona cazul. Astfel, spune Diaconu, MAE ”poate sa ia EXEMPLUL SLOVACIEI care, in 2009, prin Ministerul Afacerilor Externe, i-a transmis o nota verbala ambasadorului Ungariei in Republica Slovaca prin care i se interzicea presedintelui Ungariei sa intre pe teritoriul slovac. Respectiva nota justifica interdictia prin Directiva 2004/381 privind libera circulatie in Uniunea Europeana. Ulterior, Curtea de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) de la Luxemburg i-a dat dreptate Slovaciei, considerand ca avea dreptul sa ii impuna aceasta interdictie presedintelui Ungariei”.

Sursa foto: lengyelnet