MAE a REPATRIAT alti 15 CETATENI ROMANI aflati in EGIPT

Alti 15 cetateni ROMANI care se aflau ca turisti in statiunea egipteana Sharm El Sheikh au fost repatriati, luni, pe cale aeriana, in ROMANIA, via Amman (Iordania), respectiv Istanbul (Turcia), cu sprijinul unei companii de transport aerian, informeaza Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Potrivit unui comunicat transmis presei, aeronava a aterizat pe Aeroportul Otopeni in cursul diminetii de luni.

“Celula de criza activata de ministrul Afacerilor Externe prin intermediul Ambasadei Romaniei la Cairo a continuat acordarea de asistenta si protectie consulara in procesul de repatriere a turistilor ROMANI, asistandu-i in cadrul procedurilor si formalitatilor specifice. Totodata, misiunea diplomatica romana a mentinut legatura permanenta cu grupul cetatenilor ROMANI si a monitorizat intreaga deplasare a acestora pe traseul Egipt — Amman — Istanbul — Bucuresti, asigurandu-se ca aceasta se desfasoara in conditii de siguranta”, adauga MAE.

Institutia aminteste ca, pe 7 noiembrie, au fost repatriati 140 de cetateni ROMANI care se aflau in statiunile Sharm El Sheikh si Hurghada din Egipt, astfel incat pana in acest moment au fost repatriati in total 155 de cetateni ROMANI aflati in scop turistic in Egipt.

“La nivelul misiunii diplomatice ROMANE din Cairo nu mai exista, deocamdata, solicitari de asistenta in vederea repatrierii din partea altor cetateni ROMANI”, precizeaza MAE.

Sursa foto: realitatea