MAE: ALERTA de fenomene METEO periculoase in JAPONIA

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) ii informeaza pe cetatenii romani care se afla sau doresc sa calatoreasca in Japonia, in perioada 16-18 iulie, cu privire la emiterea unor alerte de fenomene meteorologice periculoase de catre agentia nipona de specialitate, ca urmare a trecerii taifunului Nankga pe deasupra arhipelagului.

Potrivit unui comunicat de presa remis, joi, Agerpres de MAE, pentru insula Shikoku, partea estica a insulei Kyushu si partea sud-estica a insulei Honshu au fost emise alerte de furtuna, inundatii si valuri inalte. Sursa citata precizeaza ca taifunul va trece pe deasupra teritoriului nipon in partea de sud a insulei Honshu.

CITESTE SI: MAE: Atentionare de calatorie in GRECIA pentru ziua de miercuri 

“Aceste fenomene meteorologice pot produce perturbari la infrastructura de transport in si dinspre zona afectata, existand si posibilitatea intreruperii alimentarii cu energie electrica pentru insula Shikoku si partea estica a insulelor Kyushu si Honshu din cauza vantului puternic, in zilele de joi, 16 iulie si vineri, 17 iulie 2015”, arata MAE.

De asemenea, adauga sursa mentionata, exista posibilitatea emiterii unor alerte locale de evacuare, in anumite zone de pe teritoriul afectat.

MAE recomanda cetatenilor romani sa consulte pagina de internet a institutiei si reaminteste ca cetatenii romani care calatoresc in strainatate au la dispozitie aplicatia “Calatoreste in siguranta”, care ofera informatii, recomandari de calatorie si posibilitatea de a fi alertati, in cazul in care apar situatii speciale, precum si un serviciu de alerta prin SMS.

Sursa foto: adevarul