MAE: Am demarat procedurile de identificare si informare a ROMANULUI decedat intr-o inchisoare din Germania

MAE precizeaza ca au fost demarate procedurile de identificare si informare a familiei cetateanului roman mort intr-o inchisoare din Germania, subliniind, totodata, ca nu au fost identificate scrisori sau notificari ale defunctului catre Consulatul de la Bonn.

Consulatul General al Romaniei la Bonn s-a autosesizat in cazul cetateanului roman decedat intr-un penitenciar din Germania si a solicitat conducerii penitenciarului Herford informatii concrete, precizeaza MAE.

Conducerea penitenciarului a informat, vineri, Consulatul asupra faptului ca decesul a survenit pe 30 august in incinta inchisorii si “ar fi fost cauzat de un soc septic, in urma unei peritonite acute”. Totodata, conducerea Herford a mai transmis oficiului consular roman ca autoritatile judiciare au dispus efectuarea autopsiei si ca este in curs o ancheta privind circumstantele producerii decesului.

“In baza informarii oficiale, primite astazi de Consulatul General al Romaniei la Bonn, au fost demarate procedurile de identificare si informare a familiei cetateanului roman cu privire la deces, in vederea adoptarii deciziilor ce se impun, referitoare la repatrierea trupului neinsufletit sau inhumarea pe teritoriul german”, se arata in raspuns.

CITESTE SI: ROMAN impuscat MORTAL de un politist in Franta

Potrivit MAE, reprezentantii Consulatului General au solicitat autoritatilor germane sa nu fie adoptata nicio masura cu privire la inhumarea trupului neinsufletit, avand in vedere ca nu este cunoscuta decizia familiei defunctului.

De asemenea, Ministerul de Externe subliniaza ca, in urma verificarilor efectuate la nivelul Consulatului General al Romaniei la Bonn, “rezulta ca, pana la acest moment, nu au fost identificate scrisori sau notificari pe care defunctul sa le fi adresat oficiului consular roman”.

Un roman in varsta de 21 de ani, Constantin M., a murit in conditii suspecte intr-o inchisoare din vestul Germaniei, procuratura din Bielefeld deschizand o ancheta pentru elucidarea cauzelor mortii, scrie publicatia locala Neue Westfälische.

Constantin M., originar din Romania, a fost gasit mort, in noaptea de 30 spre 31 august, in celula sa din inchisoarea pentru tineri Herford, din landul Renania de Nord-Westfalia, vestul Germaniei. In urma autopsiei s-a stabilit ca tanarul a murit din cauza unui soc septic in urma unei peritonite.

Potrivit Neue Westfälische, cazul ridica insa o serie de intrebari. In ultimele luni, “tanarul a inghitit de mai multe ori diverse obiecte, si-a turnat in ochi substante iritante si a incercat sa se stranguleze. In plus, avea o atitudine extrem de agresiva fata de angajatii inchisorii”, relateaza publicatia citata.

CITESTE SI: Militar roman, mort in timpul unui exercitiu in Germania. Alti patru militari au fost raniti 

“Ca urmare a acestui comportament, barbatul a fost izolat, legat de maini si de picioare si plasat intr-o celula de maxima siguranta”, mai noteaza Neue Westfälische. Marler Zeitung scrie ca tanarul, care avea cunostinte minime de limba germana, a fost examinat de doua ori la spitalul Fröndenberg, iar medicii au stabilit ca acesta poate suporta conditiile de detentie.

Conducerea inchisorii a refuzat sa faca orice fel de comentarii asupra cazului. Procuratura din Bielefeld a deschis o ancheta, iar Ministerul de Justitie din Renania de Nord-Westfalia a fost informat asupra cazului.

Sursa foto: realitatea.net