MAE anunta restrictii de circulatie la punctul de trecere a frontierei Giurgiu – Ruse

Circulatia rutiera pe DN 5 (E 85) se desfasoara ingreunat la punctul de trecere a frontierei Giurgiu – Ruse, traficul desfasurandu-se alternativ pe o singura banda ca urmare a lucrarilor de reabilitare la podul peste Dunare, de la Giurgiu, informeaza Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Potrivit surse citate, romanilor care doresc sa se deplaseze in Bulgaria li se recomanda folosirea mai multe rute alternative, folosibile atat de catre vehiculele destinate transportului public de marfuri si persoane, cat si de catre autoturisme. Este vorba de DN 56 (E 79) — Calafat — Vidin (rutier), DN 55 — Bechet — Oreahovo (trecere cu bacul), DN 65A — Turnu Magurele — Nikopole (trecere cu bacul), DN 51 — Zimnicea — Svishtov (trecere cu bacul), DN 3 — Ostrov — Silistra (trecere cu bacul), DN 38 (E675) — Negru Voda — Kardam (rutier),DN 39 (E 87) — Vama Veche — Durankulak (rutier).

CITESTE SI: POLITIST BULGAR, calcat de un SOFER ROMAN pe Podul Prieteniei

Totodata, MAE reaminteste ca cetatenii romani care calatoresc in strainatate au la dispozitie aplicatia “Calatoreste in siguranta” care ofera informatii, recomandari de calatorie si posibilitatea de a fi alertati, in cazul in care apar situatii speciale.

CITESTE SI: COADA DE TIRURI DE LA VAMA GIURGIU – RUSE SE INTINDE PE 5 KILOMETRI

Sursa foto b1