MAE: Aproximativ 3.750 de ROMANI au votat in AUSTRIA pana la ora 13.00

MAE

Aproximativ 3.750 de persoane au votat in Austria, pana la ora locala 13,00, cifra fiind de trei ori mai mare fata de cea de la primul tur de scrutin, la aceeasi ora, informeaza Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Potrivit sursei citate, circa 1.350 de persoane au votat la sectia organizata la Ambasada Romaniei de la Viena, aproximativ 1.400 la cea de la Institutul Cultural Roman si circa 1.000 la Graz. 

CITESTE SI: VIDEO. Noi imagini cu HAOSUL de la sectiile de votare din ANGLIA, ITALIA si FRANTA

”Ambasada Romaniei la Viena a luat toate masurile necesare de natura logistica pentru fluidizarea procesului de vot si a preintampina neplacerile cauzate de aglomeratie. Astfel, la toate cele trei sectii de pe teritoriul Austriei sunt sapte cabine de vot si tot atatea stampile, iar birourile sectiilor de votare sunt in formula completa. Personalul ambasadei a fost suplimentat fata de turul anterior si este sprijinit de 12 voluntari, studenti romani care impart in exteriorul sectiei de votare formulare cu declaratia pe proprie raspundere, ofera informatii utile alegatorilor, ii sprijina in scopul completarii declaratiilor pe propria raspundere si faciliteaza accesul in sectie al persoanelor cu copii mici si al varstnicilor”, precizeaza MAE. 

De asemenea, adauga sursa citata, pentru a veni in sprijinul parintilor cu copii la sediul sectiilor de votare au fost organizate spatii speciale unde acestia sa stea pe parcursul derularii procesului de votare. Totodata, persoanelor aflate la rand le-au fost oferite bauturi calde din partea unor reprezentanti ai Ligii Studentilor Romani din Strainatate si ai ambasadei. 

CITESTE SI: Ministrul de EXTERNE traieste pe alta planeta: Functionarea votului la PARIS este IREPROSABILA! 

”Prin masurile luate de ambasada Romaniei la Viena fata de primul tur de scrutin se apreciaza ca s-a inregistrat o crestere de aproximativ trei ori a ritmului de votare, precum si o micsorare a timpului de asteptare”, se mai arata in comunicatul MAE. 

Sursa foto: realitatea.net