MAE: ATACURILE TERORISTE din Danemarca sunt INACCEPTABILE pe teritoriul UE

MAE condamna atacurile teroriste din Danemarca si considera ca astfel de acte violente sunt INACCEPTABILE pe teritoriul UE, ministrul BOGDAN AURESCU apreciind ca ele sunt lipsite de justificare si intaresc si mai mult angajamentul de a lupta impotriva terorismului international.

Potrivit unui comunicat remis presei, Ministerul Afacerilor Externe condamna “cu fermitate” ATACURILE TERORISTE din Danemarca, comise sambata, si transmite condoleante familiilor celor care si-au pierdut viata in urma acestora.

Citeste si: Presedintele KLAUS IOHANNIS condamna ATACURILE TERORISTE de la Copenhaga

MAE considera ca “astfel de acte violente inacceptabile comise pe teritoriul Uniunii Europene constituie un atac la adresa valorilor europene fundamentale”.

“Asemenea atacuri de o gravitate deosebita si lipsite de orice justificare ne intaresc si mai mult angajamentul de a lupta impotriva terorismului international si a extremismului. In aceste momente dificile, exprim, in numele meu si al Ministerului Afacerilor Externe, solidaritatea fata de Danemarca si poporul danez”, a declarat ministrul de Externe BOGDAN AURESCU, potrivit comunicatului.

O persoana a fost ucisa si alte doua au fost ranite sambata dupa-amiaza intr-un atac armat asupra centrului cultural Krudttonden din cartierul Osterbro, la Copenhaga, unde se desfasura o dezbatere despre arta, blasfemie si libertatea de exprimare.

Potrivit ziarului danez, tinta probabila a atacului a fost controversatul caricaturistul suedez Lars Vilks, unul dintre participantii la eveniment la care era prezent si ambasadorul Frantei, Francois Zimeray.

Intr-un al doilea atac, comis in noaptea de sambata spre duminica, un barbat evreu a fost ucis, iar doi politisti au fost raniti in apropierea principalei sinagogi din Copenhaga.

Citeste si: Un NOU ATAC ARMAT a avut loc la Copenhaga. Presupusul AUTOR a fost IMPUSCAT

Politia din Copenhaga a anuntat duminica dimineata ca l-a impuscat mortal pe barbatul despre care afirma ca este autorul atacurilor armate din Copenhaga, relateaza BBC News online.

Fortele de ordine precizeaza ca l-au ucis pe suspect in cartierul Norrebro, dupa ce acesta a deschis focul asupra politistilor.