MAE: Atentionare de calatorie – cod portocaliu de ploaie inghetata in Ungaria

Autoritatile ungare au emis cod portocaliu de ploaie inghetata, incepand din dupa-amiaza zilei de 8 ianuarie si pana pe 9 ianuarie, la miezul noptii, pentru judetele din nord si nord-estul tarii, informeaza o atentionare de calatorie a Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

Potrivit sursei citate, avertizarea, emisa de Inspectoratul ungar de Meteorologie, este valabila pentru judetele Borsod-Abauj-Zemplen, Heves, Nograd si Pest.

“Pe intreg teritoriul Ungariei s-a emis si un cod galben de ceata densa, valabil pentru aceeasi perioada de timp, iar in ziua de sambata, 9 ianuarie 2016, se vor inregistra precipitatii extinse sub forma de ploaie, ploaie inghetata si in judetele din nord-est ninsoare”, precizeaza MAE.

Se recomanda soferilor sa porneasca la drum numai cu autovehicule echipate cu anvelope sau pneuri adecvate, sa conduca cu viteze adaptate la conditiile meteorologice pe timp de iarna si sa respecte instructiunile politiei locale, iar cei care se confrunta cu probleme deosebite sunt sfatuiti sa apeleze numarul de urgenta 112.

 Sursa foto: gandul